torstai 12. helmikuuta 2009

Pitämättömiä lupauksia

Juoksin Lauttasaareen tunnin ja 5 minuuttia (keskisyke 147, maksimi 160) hakemaan tiistaina korjattavaksi ja huollettavaksi jättämääni pyörää. Tarkoitukseni oli sitten pyöräillä takaisin kotiin. Kokeilin nyt ensimmäistä kertaa joulumatkalta ostettua Camelpakia. Siihen mahtuu aika paljon juotavaa ja riittävästi tavaraakin. Otin mukaan Dexal Lightia, kännykän, kameran, luottokortin ja fleecehousut. Kypärän sidoin reppuun remmillä.



Camelpak istui kivasti selkään. Se on niin kapea, että kädetkin pääsivät liikkumaan esteettä. Remmit lantiolla ja rintalastan päällä pitivät sen tiukasti paikallaan. Juominen oli helppoa ja kätevää. Join noin 15 minuutin välein. Vähän kovemmalla pakkasella (tänään oli -5 astetta) täytynee hörppäillä vähän useamminkin, ettei juomaputki jäädy.

Juoksu sujui hyvin rauhalliseen tahtiin hölkytellen. Kun saavuin pyörähuoltoon, näin heti huoltopojan ilmeestä, että jotain oli pielessä. Olivat unohtaneet tehdä sen huollon! Olimme sopineet tiistaina, että minulle soitetaan, jos pyörä ei ole valmis tänään klo 16:een mennessä. No eipä soitettu. Sattuuhan sitä... Onneksi Petri oli vielä kotona lasten kanssa ja lupasi tulla hakemaan minut autolla. Juoksin noin 10 minuuttia kotiinpäin Petriä vastaan, jätin Petrin juoksemaan Lauttasaaren maisemiin ja ajoin auton kotiin.

Juostessa olin jo ehtinyt ajatella, että onpa kiva ja kätevää kerrankin juosten hoitaa asioita. Harmi, ettei onnistunut tällä kertaa ihan loppuun saakka. Jäin myös miettimään, että olisiko pitänyt nostaa turhasta reissusta isompi meteli. Eipä siitä varmaankaan mitään hyötyä olisi ollut. Lainapyörän olisin saanutkin, mutten halunnut.

Kotona tein vielä pari kierrosta lihaskuntoliikkeitä ja venyttelin.

4 kommenttia:

  1. No voi. Olisit sanonut pyöräkorjaamossa, että jumaliste, tiiättekö että tulin tänne juosten hakemaan sitä pyörää! Olis voineet vähän ihmetellä.

    Mulla on myös juomareppu ja vaan kerran olen kokeillut lähteä sen kanssa juoksemaan eikä tominut kun hölskyi selässä. Mutta ehkä se ei ollut tarpeeksi kireällä.

    VastaaPoista
  2. Mullakin vähän hölskyi, kun vasta lenki jälkeen tajusin, että ilmat olisi pitänyt tyhjentää. Muuten kyllä tykkäsin repusta. Sekin huono puoli tosin tuli mieleen, ettei siitä näe, paljonko juotavaa on jäljellä.

    Olisi varmaan pyörähuollossa pitänyt kysyä se klassinen "ettekö te tiedä kuka minä olen?" ja vastata itse konsulttiystäväni sanoin "Minä olen Asiakas!"

    VastaaPoista
  3. Aika kurjaa tuollainen. Onneksi ei kuitenkaan tarvinnut juosta takaisin kotia... vaikka siinähän olisi tullut viikon pitkä lenkki hoidettua!

    On kyllä kivaa harrastaa "hyötyliikuntaa", juoksi eilen Kulmalan Sannan kanssa keskutasta Malmille, johon kävin aamulla jättämässä auton. Joku aamu täytyy juosta töihinkin.

    VastaaPoista
  4. Joo, pitkän lenkin olisin voinut juosta, jos olisin ehtinyt syödä ennen lenkkiä. Ja nälkäisenä ei oikein jaksa...

    Mulla olisi kanssa lenkkeilyyn sopiva työmatka, 7,5 km. Täytyypä kokeilla aamulenkkiä töihin. Se vaatii vaan vähän etukäteisjärjestelyjä, mutta voisi olla tosi kivaa.

    VastaaPoista