torstai 28. lokakuuta 2010

Minä ja maailmanmestari

Minä ja Jani Sievinen. Korukin näköjään unohtui kaulaan.
Saimme Peten kanssa uintiopetusta maailmanmestarilta, kun ostimme Jani Sieviseltä paritunnin Mäkelänrinteessä. Menimme paikalle hyvissä ajoin ennen puolta seitsemää, ja siellä Jani jo odottelikin. Ensin uimme pari sataa metriä verraa, ja sen jälkeen teimme erilaisia harjoituksia. Oli kyllä ihan mahtavaa, kun Jani sanoin vaparin tekniikkani olevan niin hyvässä kunnossa, ettei mitään kannata muuttaa. Uinti tuntuikin tosi hyvältä. Jotain pientä toki löytyi, mihin kannattaa kiinnittää huomiota; käsiveto voisi mennä vähän pitemmälle, potkuissa polvet voisivat olla aavistuksen enemmän koukussa ja kovaa uidessa pitää yrittää pitää käsiveto edelleen pitkänä.

Tein mm. tällaisia harjoituksia:
 • kylkipotkuja niin, että kroppa oli kallistunut noin 45 astetta (ei siis ihan 90, kuten aikaisemmin olen tehnyt), puolen vaihto kuuden potkun jälkeen. 100 m rauhallisesti, 50 m kovempaa
 • tarzan-uintia (hartioiden ja kyynärpäiden asento)
 • 8 * 50 m, 50 kevyesti, 50 kovaa
 • vaparin potkuja laudalla 100 m rauhallisesti, 50 m kovaa
 • 4 x 100 m 100 m rauhallisesti, 100 kovempaa

Ope itse oli todella miellyttävä ja erittäin asiantunteva koutsi, ja jaksoi hymyillä vielä valokuvissakin! Petelle hänellä oli enemmänkin käytännön neuvoja käden ja pään asennoista, ja kyllä se uinti kuulemma paremmin jo sujui tunnin loppupuolella. Saimme molemmat hyvän treenin ja arvokkaita neuvoja. Janilla on kuulemma tiistaisin Mäkelänrinteessä klo 20-21 treenitunti, jonne voisimme jatkossa osallistua. Saatanpa jatkossa sinne mennäkin ainakin silloin tällöin.

Saimme pari neuvoa jatkoharjoitteluun:
 • tekniikkadrillejä kannattaa tehdä joka uintikerralla esim. 10 %  koko treenin matkasta, esim. jos meinaa uida 2000 metriä, verran jälkeen voi tehdä pari sataa metriä tekniikkaharjoituksia
 • jokainen treeni kannattaa jakaa pienempiin pätkiin (verra, drillit, potkut, vauhtitreenejä + lepo settien välissä, verra)
 • pitäisi treenata eri tehoilla, eikä vain uida pitkää tasaista pätkää
 • nopeus kyllä kasvaa treenaamisen myötä
Pete kuuntelee.

4 kommenttia:

 1. Oho, aika mahtavaa, olen todella otettu :) Kiva, että Jani oli vielä mukavakin.

  VastaaPoista
 2. Laura, oli kyllä mahtavaa. Tosi kiva, että tällaiseen oli mahdollisuus ja että siitä oli hyötyä.

  VastaaPoista
 3. Oho, tosi hienoo.
  Tämmönen piriste kyllä varmaan tsemppaa entistä enemmän urheiluharrastusta.

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, se oli tosiaan varsinaista uintikarkkia, jonka motivoiva vaikutus säilyy pitkään!

  VastaaPoista