sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Uintia kahden viikon tauon jälkeen

Kävimme Peten kanssa uimassa Mäkelänrinteessä. Jotenkin oli päässyt käymään niin hassusti, että edellisestä uintitreenistä oli vierähtänyt jo pari viikkoa. Vielä pysyttiin pinnalla kuitenkin, ja Pete ui jo silminnähden paremmin kuin aloittaessaan syksyllä.

Tein yhden treenin hankkimastani uintikirjasta, Swim Workouts for Triahtletes, alla kuvassa. Valitsin lyhyemmän eli main set B:n. Nyt kun katson sitä uudelleen, huomaan skipanneeni 200 metriä alkuverryttelystä. Hups. Näyttää vähän kryptiseltä, tässä sanasto: SW = mitä vaan uintia, K=kick, potkuja, RI=rest interval eli lepo settien välillä, MOD=moderate, kohtalaista vauhtia, N/S=negative split eli eka puolikas hitaampaa kuin toinen, FAST=kovaa, PULL=pullarilla, C/D=cool down eli loppuverra.Pullarilla uinnin jälkeen tuntui tosi hyvältä ottaa potkut kunnolla mukaan. Uin ilman sykemittaria, enkä ole ihan varma onnistuinko uimaan N/S-jutut ihan oikein. Mukavan pituinen setti oli tämä. Saman tyyppisiä treenejä on kirjassa kymmeniä, niitä riittää varmasti koko talveksi ja vähän pitemmällekin.

5 kommenttia:

 1. Oho, yllättävän pitkä uintitauko sinulle.

  Mää tykkään paljon pullarin kanssa uimisesta kun siten pääsen niin paljon kovempaa kuin ähkimällä potkujen kanssa. =)

  VastaaPoista
 2. noi taitaa olla jaardeja, joten sä uit yli sen ohjelman, vaikka 200 metriä jäikin... 1 yard = 0,9144 meters

  VastaaPoista
 3. Jaanaba, jotenkin huomaamatta niin vaan kävi, että taukoa tuli. Jonain iltoina olin liian väsynyt, joskus oli kurkkukipua ja muuta vaivaa. Nyt pitää vaan pitää kiinni 3 kerran viikkovauhdista.

  Tapsa, tosiaan. Jippii, en sittenkään slarvaillut!

  VastaaPoista
 4. Kävimpä koittamassa tätä ohjelmaa. Aika rankka toi kevyempikin versio.

  Tietysti yksi ve on, että uin nuo "moderate" liian kovalla tempolla. Sen verran sovelsin, että pullariuinnit jäi väliin. Tuntui niin onnettomalle rävellykselle ja aika oli vähissä. Korvasin sen 300m kevyt + 300m kovaa ja vedin päälle veilä 2x50m (25m piikki + 25m kevyt).

  Täytyy koittaa joulun protskutankkauksen jälkeen taas miten kulkee.

  VastaaPoista
 5. Tapsa, kova oli, mutta muuten ihan kiva ohjelma. Varsinkin pullariuinnin jälkeen tuntuu, että asento olisi oikeasti parantunut. Potkujakin oli tuossa ihan omiksi tarpeiksi ja vähän ylikin.

  VastaaPoista