tiistai 6. marraskuuta 2012

Metsässä

Treenailu näin marraskuussa ei ole meillä vielä progressiivista eikä kovin suunnitelmallistakaan, vaikka meillä tietty perusviikko-ohjelma onkin. En ole moneen viikkoon merkinnyt treenejä edes Exceliin. Mukavaa on kuitenkin ollut ottaa välillä vähän rennommin.

Sunnuntaina kävimme Peten kanssa pitkällä pyörälenkillä. Ajatus oli ajella Reittiä 2000 pitkin Pirttimäestä myötäpäivään. Jo ihan alkupätkällä oli sellaisia ylämäkiä, ettei kummallakaan reisissä jerkku riittänyt vaan jouduimme talutushommiin. Pete ajeli cyclocrossillaan, minulla oli alla työmatkahybridini.

Varsinkin Nuuksiosta Salmen ulkoilualueelle taisimme edetä ihan väärää reittiä, koska sinivalkoiset reittimerkit katosivat kokonaan ja välillä piti edetä pitkospuita pitkin pyörää taluttaen tai jopa kantaen. Olisi pitänyt vähän tarkemmin etsiä oikeaa reittiä ainakin kaikissa risteyksissä! Yhtäkkiä jossain metsän keskellä huomasimme, että kello on jo puoli neljä. Siinä vaiheessa alkoi jo tulla vähän kiire kotiin. Katsoimme oikean suunnan kännykästä ja ajoimme lähintä hiekkatietä vanhalle Porintielle ja sieltä Velskolan kautta kotiin. Onneksi minulla oli pyörässä valot ja eväsrepussa valkoinen ja punainen tuikku kiinnitettäväksi Peten pyörään, ettemme ihan ninjoina sentään joutuneet ajalemaan pimeässä.

Yhteensä etenimme reilut 70 kilsaa ja aikaa meni viitisen tuntia. Nöyräksi veti se pyörän taluttelu ylämäissä ja kapeammilla polkupätkillä. Niin paljon on satanutkin, että vähän soiset ja erittäin märät tunnelmat yllättivät meidät pari kertaa matkan varrella. Juuret ja kivet olivat melko liukkaita, ja sen verran varovaisesti etenimme ettei kumpikaan edes kaatunut.

Olen vähän miettinyt hybridin korvaamista maastopyörällä. Hybridi on minulle aavistuksen liian iso, ja tarvitsisin maastopyörää myös mahdollisissa tulevissa multisport-kisoissa. Nyt on uutta pyörää hankkiessa jo pakko luopua jostain vanhasta, kun ei varastoon tai kotiinkaan sisälle enää mahdu yhtään pyörää lisää.

Tänään teimme taas yhden uuden aluevaltauksen, kun menimme yhtä aikaa salille Märskyssä. Tunti nosteltiin rautaa ja sitten vielä uitiin pari kilsaa. Melkein koko ilta siihen meni, ja nyt on vähän voipunut olo ja ihan kamala nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti