lauantai 25. toukokuuta 2013

13 astetta

Siihen on nyt tultu, etteivät lapset enää suostu lähtemään mökille. Täällä ei ole kuulemma mitään tekemistä. Annoimme periksi, ja lähdimme perjantaina töiden jälkeen kahdestaan ajelemaan Espoosta Suomusjärvelle. Koska takana oli normaali työpäivä ja edessä mökkimatkan lisäksi 90 minuutin pyörätreeni ja kaupassakäynti, laitoimme jo kotona pyöräilyvaatteet päälle ja pysäköimme auton Nummen S-Marketin pihaan. Siitä lähdimme ajamaan Pusulaan päin, joitain vetojakin tehtiin. Ilma oli hieno, mutta melko tuulinen. Onneksi takaisin päin oli myötätuuli. Yhdessä pitkässä alamäessä ohitin traktorin! Lenkin jälkeen kävimme nopeasti kaupassa ja ajoimme mökille.

Toisen, vähän pitemmän lenkin ajoimme tänään. Lähtö ja maali oli meille tuttuun tapaan Kasvihuoneilmiön pihalla. Ajoimme kivan ympyräreitin: Sammatti, Karjalohja, Kisko, Suomusjärvi. Karjalohjalla oli liikkeellä kymmeniä, jos ei satoja moottoripyöräilijöitä ja pitkät pätkät ajoimme melkoisessa bensankatkussa ja pärinässä. Motoristeilla on muuten aika paljon tapahtumia, olivatkohan tänään näkemämme motskarit Ruukinkierroksen osallistujia? Aika paljon näyttää olevan valinnanvaraa noissa kokoontumisajoissa. Diabeetikkomotoristeillekin näyttää olevan oma kokoontumisajonsa, ja kenelleköhän tuo Akkaralli on suunnattu? Hauskalta vaikuttaa myös tapahtuma Surinaa sussuille, pärinää pojille. Onneksi jaksan kuitenkin edelleen polkea ja tykkään hikoilla, niin ei tarvitse miettiä noita moottoripyöräilijöiden häppeninkejä sen enempää.

Lähdössä:Pyöräilyn jälkeen juoksimme vielä pienen juoksun vanhaa ykköstietä eestaas. Mökillä edessä oli nurmikon leikkuuta ja voikukkien kitkentää. Ihailtavan elinvoimainen kukka muuten, kasvaa ihan pelkässä hiekassakin meidän parkkipaikalla. Pihahommien jälkeen sain vastahakoisen Peten kokeilemaan uintia 13-asteisessa vedessä. Ei oikein napannut kummallakaan, kun alkoi palella liikaa muutaman kymmenen metrin uinnin jälkeen. Käännyimme äkkiä takaisin laiturin suuntaan ja menimme saunaan lämmittelemään.

2 kommenttia:

  1. Naurattaa edelleen tuo Kasvihuoneilmiö... :-) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens kerralla kun käytte täällä täytyy tehdä visiitti sinne. On aika paljon rompetta ja kampetta laidasta laitaan. Kiitos samoin mukavaa viikonloppua!

      Poista