torstai 23. toukokuuta 2013

Väsynyttä menoa

Heltri Cupin duathlon järjestettiin viime tiistaina Kuusijärvellä. Vielä viikonloppuna tuntui siltä, etten ehkä jaksa lähteä kisaamaan- duathlon ei ajatuksena tuntunut etukäteen mitenkään erityisen houkuttelevalta. Pyöräily on tietysti ok, mutta kun sitä ennen ja jälkeen pitää vielä juostakin... Tunnelmat kuitenkin muuttuivat maanantaina, kun Pete oli niin innoissaan lähdössä. Laitoin siis kamppeet valmiiksi ja lähdin tri-pyörällä töihin. Ajatuksena oli, että ajaisin töiden jälkeen suoraan Kuusikselle pyörällä. Suunnitelma oli hyvä, mutta toteutus ontui; eksyin matkalla, ajoin viisi kilsaa ylimääräistä (yhteensä 25 km) ja tuli vähän kiire. Lopulta olin pelipaikoilla kuitenkin ihan samaan aikaan autolla tulleen Peten kanssa. Onneksi olin lähtenyt töistä hyvissä ajoin.

Itse kisa oli sitä tuttua raastoa: alkuun 4 km juoksua, väliin 20 km pyöräilyä ja loppuhuipennuksena vielä samaiset 4 km juoksua. Juoksu ei oikein kulkenut, mutta pyöräily tuntui tosi hyvältä. Olisin mielelläni ajanut vielä pitempäänkin. Juoksin jälkimmäisen 4 km jopa puolitoista minuuttia hitaammin kuin ensimmäisen, joten aika pahasti väsähdin. Juoksun loppupuolella annoin annoin itselleni luvan hetkeksi vähän himmata, kun vaihdoin vähän ajatuksia yhden seurakaverin kanssa. Tulokset löytyvät täältä. Osallistujia näyttäisi olleen yhteensä 61, kun viime vuonna vastaavassa kisassa meitä oli 36. Ajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia, sillä sekä juoksu- että pyöräreitti olivat tänä vuonna muuttuneet viime vuodesta.

Pyöräilyn aikana minut ohittanut J kehui ajoasentoani. Kun tuo jälkimmäinen juoksupätkä tuntui niin huonolta ja meni niin hitaasti, jäin miettimään onko asento vähän liiankin aggressiivinen. Mihinkään ei kuitenkaan sattunut, ja voi olla että jalat ja hölkkäilijä muutenkin olivat vain väsyneet. Heti ensi tiistaina Heltri Cupin Rykäsy-sprinttikisassa on taas onneksi mahdollisuus kokeilla sitä juoksua heti pyöräilyn jälkeen. Silloin aion tulla paikalle espoolaiseen tyyliin autolla, ja satsata kaikki paukut harjoituskisaan. Mahtavaa, että on mukana myös uintia ja juoksun määrä melkein puolittuu duathlonista!

6 kommenttia:

 1. On muuten lohduttavaa että joku paikallinenkin voi eksyä matkalla keskustasta Kuusijärvelle! Mulla tais mennä viimekesänä jotain 5 kertaa ennenku pääsin sinne alle tunnissa ilman ensimmäistäkään harharetkeä..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se Vantaa meille espoolaisillekaan niin tuttu ole... Autolla osaan tulla lyhintä reittiä!

   Poista
 2. Hyvä asenne, oikea Espoolainen ei hyötyliiku kuin (isolla)autolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah... Espoolaisille on kanssa aika vaikea tuo Velominatin sääntö nro 25:


   Rule #25 // The bikes on top of your car should be worth more than the car.
   Or at least be relatively more expensive. Basically, if you’re putting your Huffy on your Rolls, you’re in trouble, mister. Remember what Sean said.

   Poista
 3. Oli kyllä hauska kisa. Tuli oltua ensimmäistä kertaa tuoreena HelTri-jäsenenä seuran tapahtumassa mukana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun pääsit mukaan! Toivottavasti nähdään Rykäsyssä ensi tiistaina taas!

   Poista