keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Valmistautumista

Levon optimointi viikonlopun triathlon-leirin jälkeen on sujunut hyvin. Viime yönä nukuin lähes 11 tuntia. Arkiaamuina nousen aina kännykän hälyttäessä kello 6, ja vapaapäivinä on kiva nukkua vähän pitempään. Eilen tiistaina ajoin työmatkat pyörällä. Olen taas ladannut kuukausilippuuni vain arvoa, eli maksan jokaisesta junalla ja bussilla tehdystä työmatkasta 3,47 euroa suuntaansa. Se pienikin säästö motivoi minua ajamaan töihin pyörällä pari-kolme kertaa viikossa. Joulu-maaliskuussa ajaminen jäi valitettavan vähälle, mutta nyt on taas hyvät aikeet parantaa.

Tällä viikolla on mukavan rento treenikalenteri, sillä ennen lauantain HCR:ää on ohjelmassa enää lyhyt 30 minuutin juoksu ja se on jo heti huomenna. Mitään erikoisempaa tankkausta en aio tehdä, vaan syön ja juon ihan normaalisti. Perjantai-iltana meillä on varmaan pastaa päivälliseksi.

Lauantaina lähden taas tavoittelemaan puolimaratonilla kahden tunnin alitusta. Olen juossut HCR:n kahdesti aikaisemmin. Viime vuonna olin alle kahden tunnin vauhdissa vielä puolivälissä, mutta en pystynyt pitämään samaa vauhtia yllä lopun nousuvoittoisella reitillä. Loppuaikani oli 2:01:52. Vuonna 2009 olin juossut vasta vuoden, ja kello pysähtyi aikaan 2:10:08. Tänä vuonna pyrin pitämään virettä ja varsinkin vauhtia yllä kuuntelemalla tsemppibiisejä iPodista. Sykemittarin laitan ranteeseen, mutta sykkeen mukaan en aio juosta. Syke on (liian) korkealla joka tapauksessa.

Aikaisempina vuosina minusta on tuntunut siltä, että Huopalahdesta maaliin saakka juostaan voittopuolisesti pienoisessa ylämäessä. Reittikartasta päätellen tänä vuonna juostaan kahdesti uuden Auroran sillan ylitse. Stadionille tullessa siinä taitaa olla vähän ylämäkeä jo ennen siltaa. Toivottavasti reisissä riittää jerkkua vielä siinä kohdin. Ja jos tuntuu, ettei riitä, pitää muistaa että kaikki on lopulta kiinni korvien välistä. Shut up legs, kuten Jens Voigt on sanonut.

Vappua olemme viettäneet rauhallisesti kotosalla kahdestaan, toki kävelyllä on käyty ja pyöriä pesty. Vähän on myös muisteltu ensitapaamistamme vappupäivänä 26 vuotta sitten. Vappuheila <3

1 kommentti:

 1. Hei!
  Selailin erilaisia liikunta-aiheisia blogeja, erityisesti juoksuun liittyviä, ja sinun blogisi pisti silmään. Suomen Urheiluopiston ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat järjestävät syksyllä Vierumäellä tapahtuman 24h-juoksu + maastomaraton.
  Nyt haastankin sinut mukaan kilpailemaan ja kokeilemaan rajojasi valitsemaasi sarjaan. 24h-juoksuun voit myös osallistua duona ja joukkueena. Ota myös kaikki liikunnalliset kaverisi mukaan!
  Lisätietoja saat tästä sähköpostiosoitteesta sekä sivulta www.24h-juoksu.net. Alamme myös päivittämään blogia ja Facebookin tapahtumasivuja.

  Liikunnallisin terveisin: Suomen Urheiluopisto, LPT 2012-2015

  VastaaPoista