sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Keho ja mieli

Käyn torstaisin Pirkkolassa uimassa Helsinki Triathlonin vuorolla Kristan ohjauksessa. Vuoro on poikkeuksellisesti 1 h 15 minuuttia, ja tuo ylimääräinen vartti kyllä tuntuu. Uintivauhti on just hyvää, sellaista että varsinkin vähän pidemmissä sarjoissa täytyy vähän pinnistellä mukana pysyäkseen.  Viime torstain uinnissa alkoi joitakin negatiivisia ajatuksia pyöriä päässä, ja vähän samaa väsynyttä sisäistä tunnelmaa oli minulla perjantain kuntopiirissäkin. Haukotutti ja teki mieli levätä, eikä huvittanut tsempata kuten normaalisti. Ehkäpä viikon-kahden talviunet tekisivät terää?

Eilen aamulla fiilis oli onneksi jo toisenlainen, kun kävimme Peten kanssa Märskyssä uimassa. Tilaa oli tosi mukavasti, nytkin olimme lähes koko treenin kahdestaan radalla. Viereisellä radalla oli jo toisena peräkkäisenä lauantaina sama nainen uimassa yksin treeniä märkäpuvussa. Mahtaa tulla kuuma! Meillä oli ohjelmassa VK-treeni ja se meni kivasti positiivisin ajatuksin, vaikka monta sataa metriä piti mennä vähän kovempaakin vauhtia.

Pyörä on pienen päivityksen alla, sillä ostin tri-pyörääni netistä uudet aerotangot, ja vihdoin sain vietyä sen Velo & Oxygeniin Puhokseen, jossa tangot laitetaan paikalleen. Taas tuli pientä säätöä ajoasentoon, ja nyt se tuntuikin tosi kivalta. Uudet tangot ovat ainakin sentin ylempänä kuin vanhat, ja ne kaartuvat edessä ylöspäin niin että voin pitää niistä kiinni ranteet suorina. Se toivottavasti auttaa yläselän ongelmiin ja mahdollistaa rennon ajamisen. Aikaisemmat tangot olivat lähes suorat, ja heti kun taivutin ranteet tangoille, alkoi yläselässälapaluiden tienoilla kiristää. Myös pehmusteet ovat aikaisempia paksummat ja säätömahdollisuudet monipuolisemmat. Samalla satulaa taas laskettiin ja siirrettiin hieman taaksepäin. Siinä pyörän selässä tulikin jo ihan ikävä maantiekelejä!

Velo & Oxygenissä oli todella paljon pyöräilyvaatteita ja pieni triathlon-nurkkauskin. Myynnissä on mm. paljon Pearl Izumin pyöräilyvaatteiden mallikappaleita edulliseen hintaan, ja onnekseni olen juuri sopivaa kokoa (M).  Löysin sieltä parit talvipyöräilyyn sopivat trikoot hyvään hintaan. Tähän saakka olen ajellut pyöräily-capreissa ja irtolahkeissa ja vähän vilpoista on pahimmillaan ollut. Toivottavasti enää ei tarvitse palella.

Jokasyksyiseen tapaan kävimme taas tänään Kirjamessuilla. Luen aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa, ja joskus hyvän kirjan ollessa kesken saatan lukea muulloinkin. Nyt on ihanaa, kun on monta hyvää kirjaa odottamassa! Nämä kannoimme kotiin tänään:


Kyrön uusin on jo joukosta poissa, se matkasi pojan mukana alakertaan heti kättelyssä. Ihan pienellä hakemisella löytyi ajatus, joka yhdistää lukemisen ja treeniblogin:


4 kommenttia:

 1. Toi aerotangon hinta on hauska. Näyttää ihan kuin olisi normisti 109 euroa, mutta nyt tarjouksessa 168 euroa. Pitäisi myös tilata kevääksi tuollainen, että ehtii totutella uuteen ajoasentoon ennen tositoimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä näyttää kasi nollalta! Mulla sama suunnitelma, talven aikana asennon viilaus kesäksi kisakuntoon. Ihan kivalta tuntui eka treeni, parempaan suuntaan on asento menossa.

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirjapino! Minulla on tuo Avioliittosimulaattori hyllyssä odottamassa, kuulostaa mielenkiintoiselta, saa nähdä tuntuuko tutulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tajusin vasta Hesarin jutun luettuani, että esikoiskirjailija Veera Nieminen on Toni Niemisen tuleva ex-vaimo. Jännä tosiaan nähdä, miten Avioliittosimulaattori kolahtaa! Toivottavasti se on hyvä!

   Poista