tiistai 26. marraskuuta 2013

11 asiaa ja vastausta

Arja haastoi minut vastaamaan haasteeseen, ja näin tehdään. Tässä säännöt:

Säännöt
01. Jokaisen tulee kertoa 11 faktaa itsestään.02. Hänen tuleen myös vastata haastajan 11 kysymykseen.03. Haastetun tulee myös keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.04. Pitää haastaa 11 bloggaajaa.05. Haasteessa pitää kertoa keneltä se on saatu ja kertoa se haastetuille.06. Itseään haastanutta ei saa haastaa uudestaan.


Ensin ne 11 faktaa:

 1. Minulla on parhaillaan menossa hiustenkasvatusprojekti, jonka tavoitteena on ponnari ensi kesänä. Projekti etenee hyvin.
 2. Edelliseen liittyen: tykkään asettaa itselleni tavoitteita ja saavuttaa ne.
 3. Viime viikolla päätin vähän nostavani työpukeutumiseni tasoa: ei enää farkkuja töissä. Ainakin toistaiseksi päätös on pitänyt.
 4. Inhoan myöhästymistä, olen mieluummin olen vaikka 10 minuuttia etuajassa kuin minuutin myöhässä. Ja kun olen myöhässä tai vaarassa myöhästyä, hermo kiristyy heti.
 5. Olen joissakin asioissa tosi nopea, esimerkiksi lomakkeiden täyttämisessä ja muissa vastaavissa hommissa. Tykkään täyttää ne tyhjät kohdat. Koulu- ja opiskeluaikoina nopeudesta oli hyötyäkin, kun sai lähteä kotiin heti saatuaan kokeen tai tentin tehtyä.
 6. Kirjamessujen jälkeen olen alkanut listata lukemani kirjat. On kiva nähdä, kuinka monta kirjaa ehdin lukea viikossa, kuukaudessa tai vuodessa.
 7. Meillä on muutaman ystäväpariskunnan kanssa kirjapiiri. Tapaamme vuorotellen toistemme kodeissa ja keskustelemme lukemastamme kirjasta ja monesta muustakin asiasta. Seuraava lukupiirin kirja on Kangastus 38.
 8. Olen jo kerran aikaisemminkin vastannut tähän haasteeseen.
 9. En jatka ketjukirjeitä, vaikka aina välillä tuleekin niin kivoja niin kivoilta ihmisiltä että tekisi mieli. Viimeksi viime viikolla.
 10. Meillä on Petrin kanssa oma kieli. Esimerkiksi eilen sanoin meneväni vaihtamaan nastarenkaita maasturiini. Oikeasti tarkoitin, että Pete voisi lopettaa sen mitä oli juuri silloin tekemässä ja tulla vaihtamaan ne renkaat. Niinpä hän vastasikin tulevansa auttamaan heti, kun on saanut jogurttinsa syötyä. Niin siinä sitten kävikin, että olin vasta saanut kaiken tarvittavan esille, kun jo hyvillä mielin luovutin ohjat perheen pyörähuoltovastaavalle. Minulle jäi vain seuranpitovastuu.
 11. Arvostan sohva-aikaa todella korkealle, sitä täytyy olla riittävästi päivittäin. 

Vaatekaappi töissä.

Vastaukset Arjan kysymyksiin:

Mitä mieltä olet tällaisista haasteista?
Ihan mukaviahan nämä, ja mielenkiinnolla luen aina kysymyksiä ja vastauksia muiden blogeista. Olen tainnut vastata kaikkiin saamiini haasteisiin.

Talvi tulee, oletko valmis? Miten olet valmistautunut siihen?
Just eilen "vaihdoin" nastarenkaat maasturiin. Valot eteen ja taakse oli tietysti laitettu paikalleen jo aikaisemmin. Parit pitkät pyöräilyhousut olen hankkinut myös. Perinteiden syysflunssakin on tullut jo podettua ja hiihtolomamatka varattua.

Rakkain urheiluvälineesi? Kyllä, vain yksi!
Kun vain yhden saa valita, rakkain niistä varmaan on triathlonpyöräni, Cannondale Slice. Siinä on nyt uudet aerotangotkin ja melko uusi satula (kuvassa vielä vanhat).

Siinä se pyörä on. Uusi satula on musta, kuten myös tankoteipit.
Mitä uutta toivoisit harjoitteluusi, jos (!) saisit itse päättää?
Vielä pitempää pk:ta pyörällä. Ehkä toive toteutuu sitten keväämmällä...

Perinteinen vai vapaa?
Perinteinen, mutta vapaata olisi tarkoitus kokeilla ensimmäistä kertaa Rukalla hiihtolomalla ihan opettajan opastuksella. Mitään en ole vielä varannut, mutta tämä on suunnitelma.

Helppo arkiruoka, mitä teet mielelläsi?
Pestokana. 400 g broilerin rintafileitä pilkotaan ja paistetaan kypsäksi pannulla. Maustetaan suolalla ja pippurilla. Samaan aikaan keitetään sopiva määrä makaronia. Kun makaronit ja broileri ovat kypsiä, ne sekoitetaan keskenään ja lisätään purkki pestoa. Plussat: lapsetkin osaavat kokata tämän. Miinukset: tätä syödään meillä liian usein. Välillä tuli jo kyllästyminen, mutta nyt kyllä se toissapäivänä taas upposi.

Ikävin asia tällä viikolla?
Kuulin, että yksi tuttu nuori ei voi kauhean hyvin.

Etelään leirille vai kotona trainerilla?
Mieluummin molemmat. Ensi keväänä ei taideta lähteä etelään, mutta ehkä sitten 2015. Trainerilla tulee ajeltua ihan varmasti.

Paras onnistuminen urheilussa/liikunnassa? Se kerta kun kaikki meni putkeen.
Tuntuu siltä, että viimeisten parin vuoden aikana melkein kisat ovat menneet ihan putkeen, viimeisimpänä Rantamaraton.

Seuraatko mitään tv-sarjaa? Jos seuraat, niin mitä?
Toki! Kova laki, Silta, Downton Abbey, Läimäys, Moderni perhe ja Solsidan tulivat nyt ensimmäisenä mieleen. Yhä vähemmän katselen lineaarista telkkaria (sitä perinteistä, pitkin päivää ohjelmia tarjoavaa, kanaviin järjestettyä tv:tä). Useimmat hyvät sarjat löytyvät Netflixistä, Yle Areenasta ja muista vastaavista palveluista ja niitä voi katsoa omaan tahtiin silloin kuin itselle sopii.

Oliko sinulla lapsena ns. "akuankkamonot"?
Oli, jos niillä tarkoitetaan sellaisia leveäkärkisiä monoja, joissa oli kolme reikää siinä varpaiden yläpuolella siteiden kiinnitystä varten. Oi niitä aikoja.

Olen tylsimys enkä haasta ketään. Aika moni on tähän jo ainakin kertaalleen vastannutkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti