maanantai 24. helmikuuta 2014

Omegawave-käppyröitä

No nyt keksin miten saan screenshotteja iPadistä! Sen myötä voin jakaa myös hieman lisää kokemuksia Omegawavesta. Viime viikolla aloin mittailla valmiutta aamun lisäksi myös heti treenin jälkeen. Johan alkoi käyrät kehittyä! Nuo kaksi vitosta ja yksi kolmonen tulivat heti hiihtolenkkien jälkeen. Aamumittauksissa olen saanut poikkeuksetta lukemaksi 9 tai 10.



Stressilukemat käyttäytyivät samansuuntaisesti: heti treenin jälkeen koholla ja seuraavana aamuna normaalitasolla (2). Tämä on ihan järkeenkäypää. Mittauksen aikana näytöllä näkyy EKG-käyrän tyyppinen punainen viiva, ja kovissa stressimittauksissa olen itsekin nähnyt, miten se on epäsäännöllisempi kuin alhaisen stressin mittauksissa. Myös mahdolliset lisälyönnit on helppo nähdä itsekin mittauksen aikana. Niitä tulee silloin tällöin.


Palautumiskäyrässä näkyy, että palautuminen ei heti treenin jälkeen ole vielä ehtinyt alkaa, vaan lukemat ovat keltaisella vihreän alueen alapuolella. Kuten muissakin mittareissa, seuraavana aamuna kaikki näyttäisi olevan taas ihan ok. Viimeisin mittaus on tältä aamulta, toiseksi viimeinen on otettu eilen kahden maissa iltapäivällä uintitreenin jälkeen ja kolmanneksi viimeisin puolestaan on status ennen koko päivän autossa istumista lauantaina.


Adaptation reserves mittaa sitä, kuinka hyvin verenkiertoelimistö kykenee sopeutumaan fyysiseen stressiin ja ympäristöön. Aika samankaltainen viiva siitä muodostuu kuin noista aikaisemmistakin, mutta samasta datastahan sekin määräytyy. Tänään aamulla on ollut tankki täynnä!


Viimeisenä tämä minua vieläkin ihmetyttävä Aerobic Readiness. Olisin jotenkin olettanut, että eilisen kevyen uinnin ja lauantaisen lepopäivän jälkeen aerobinen valmiuteni olisi ollut nousussa, mutta se näyttääkin menevän päinvastaiseen suuntaan. Huippulukema näyttää tulleen pitkän hiihtolenkin jälkeisessä mittauksessa. Aikaisemminkin olen huomannut, että tämä käyrä nousee heti rasituksen jälkeen ja laskee lepopäivän jälkeen.



Vastaava aineenvaihduntakäyppyrä muodostuu myös anaerobisesta valmiudesta. Aerobisen ja anaerbisen lukemia ei voi keskenään verrata kuten ei myöskään kahden henkilön absoluuttisia arvoja. Anaerobinen valmius vaihtelee ainakin minulla hieman vähemmän kuin aerobinen.


Soitin tänään Omegawaven vaihteeseen, ja olisin sitä kautta pyytänyt asiakaspalveluun kysyäkseni vähän lisätietoja näistä aerobisista ja anaerobisista valmiuksista. Haluaisin lisäksi tietää, miten voisin pitemmällä tähtäimellä seurata palautumista rankoista treeneistä. En usko, että kroppa on viime viikolla ollut joka aamu täysin palautunut edellispäivän pitkistä hiihdoista, vaikka "Cardiac Readiness" on ollut hyvissä lukemissa. Harmi vaan, että Omegawaven vaihde on auki vain virka-aikaan 8-16, enkä silloin ehtinyt soittelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti