sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Porukan voima

Meillä oli pienoinen kimppatreeni eilen lauantaina itsenäisyyspäivän kunniaksi. Lähtö oli onneksi vasta klo 12, joten sain nukuttua vähän pitempään ja ehdin silti tehdä rauhassa kaikki aamutoimet. No, Hesarin Kuukausiliite jäi lukematta, mutta sen puutteen korjasin tänään sunnuntaina.

Ensalkuun lähdimme ajelemaan maastopyörillä Rantaraittia. Vähän sateli vettä, mutta niin vähän ettei se oikeastaan haitannut. Tuuli oli aika voimakas, ja vähän vastatuuleen puskettiin. Suomenojan vedenpuhdistamolla jätimme Rantaraitin ja tuurilla löysimme hyvän reitin takaisinpäin. Yksi pieni eväspysähdys tehtiin loppumatkasta, ja sen jälkeen eivät kädet enää lämmenneetkään, kun vettä tuli vähän isompina pisaroina ja kaikki alkoi olla kutakuinkin märkää.

Parin tunnin pyöräilyn jälkeen kaikki kävivät kotonaan pesemässä pyörät ja vaihtamassa vaatteet juoksureleisiin. Kun astuin sisään märät pyöräilykamppeet päällä, mielessä kyllä vähän vilahti, että mitä jos menisinkin nyt suoraan suihkuun ja jättäisin juoksun sikseen. En antanut ajatukselle periksi, vaan vaihdoin kaikki vaatteet alusvaatteita myöten. Minua ei enää palellut ja olin valmis lähtemään noin tunnin juoksulenkille. Tähän auttoi se, että ajattelin sitä tosi hyvää oloa kun juoksukin olisi jo tehty ja alkaisi yhteinen kiva saunailta.

Lenkin vauhdiksi oli sovittu 6:15 min/km, ja se oli minullekin ihan hyvä pk-vauhti. Melkein alkoi jo tulla pimeä siinä juostessa, mutta onneksi oltiin tuttuakin tutummissa maisemissa, kun juostiin PK-Peran kympin lenkki Otaniemeen ja Tapiolaan ja sieltä takaisin kotiin. Pari kertaa vauhti meinasi lähteä loikalle, mutta pyynnöstä vauhti rauhoittui sopivaksi taas.

Tänään sunnuntaina sulkeuduin taas pyöräni kanssa saunaan tunnin treeniä varten. 2x15 minuuttia ajelin tempovauhtia aerobisen ja anaerobisen kynnyksen välissä. Lopussa oli hienoa, kun viimeisen viisiminuuttisen alkaessa biisiksi sattui Eye of the Tiger. Sen avulla jaksoin puristaa loppuun saakka, vaikka hiki virtasi. Tuloksena oli noin tunnin treeni, jonka aikana join yhden 750 ml pullon vettä ja katsoin tiukasti Suunto Ambit2 S:ää noin 60 minuuttia.

Illalla kävimme vielä Märskyssä uimassa pari kilsaa. Meillä kävi niin hyvä tuuri, että pääsimme jakamaan radan tutun tri-pariskunnan kanssa. Heidän innoittamanaan kokeilin minäkin vähän perhosta. Oppisikohan sitä vähän paremmin, jos sitä yrittäisi pyristellä joka treenissä vaikka 4x25 m? Ei se tänään ihan mahdottomalta tuntunut.

Lisäsin äsken blogin oikeaan sivupalkkiin Strava-kilkkeen, jossa näkyy viimeisen viikon aikana ajamieni pyörälenkkien yhteenvetotiedot. Ambitista Stravaan siirtyvät automaattisesti vain ne treenit, joissa on käytetty GPS:ää, joten esim. traineriajeluista sinne ei mene mitään tietoa.

5 kommenttia:

 1. Olipa hyvän kuulonen tuo itsenäisyyspäivän lenkki! Olen monesti miettinyt noita yhdistelmäharjoituksia (joita en ole itse koskaan tehnyt), että varmaan hirmu vaikea lähteä pysähtymisen jälkeen uudelleen liikkeelle. Varmaan porukan paine auttaa todella paljon.

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä kivaa, vaikkei sää suosinutkaan. Varmaan olis käyty vielä uimassakin, mutta kun hallit olivat kiinni ja järvet liian kylmiä. Ei se lähteminen sitten lopulta niin vaikeaa ollut, korvien välistä kaikki on kiinni. Monesti sitä lähtee pyöräilyn jälkeen juoksemaan jopa vähän liian kovaa. Kannattaa kokeilla, saa helposti lisää mittaa treeniin väsyttämättä jalkoja liikaa!


  Mulla on kyllä niin superit treenikaverit, nytkin juteltiin juostessa mm. henkisestä valmentautumisesta. Kiinnostavaa!

  VastaaPoista
 3. Mä kävin joskus vuonna kuokka ja kirves Cetuksen perhostelukurssin. Silloin en osannut vielä kamalan hyvin vaparia ja opin perhostakin sen verran vähän, että sitä ei ikinä tullut uitua. Nyt oonkin sitten leikkinyt ajatuksella, että menisin tammikuussa taas perhostelutekniikkakurssille ja sitten oikeesti alkaisin uida sitä aina treenin lomassa. Mutta uskon myös, että kun osaa vaparia tarpeeksi hyvin, niin sen perhostelunkin oppii aika helposti. Mä vaan itse tykkään käydä kaiken maailman kursseilla.

  VastaaPoista
 4. No nyt alkoi muakin kiinnostaa perhostelukurssi, olen nimittäin kurssi-ihmisiä minäkin! Tänäänkin olisi kiva ollut osata perhosta uintitreeneissä, kun piti viesteissä uida jotain muuta kuin vaparia.

  Tsekkasin jo, että maalis-huhtikuussa on perhostelukurssi kotihallissa Tapiolassa. Mennäänkö kimpassa?

  VastaaPoista