maanantai 16. marraskuuta 2015

Noviisi kuntosalilla

Parin viime viikon aikana harjoitusohjelmassa oli kuntosali mainittu jopa kolme (3!) kertaa. Niinpä Esport Mankkaa Express on tullut jo kovin tutuksi paikaksi. Siellä tuntuu käyvän porukkaa laidasta laitaan, mikä on kiva juttu. Melko täyttä siellä kyllä on, etenkin arki-iltoina, mutta toistaiseksi treenin tekeminen on onnistunut ihan kohtuullisesti eikä ole liiemmin tarvinnut odotella. 

Useimmiten kuljen salimatkan (2,5 km) autolla, koska kotiinpäin tullessa vieressä olevassa Supparissa on niin helppo käydä ruokaostoksilla. Toki tuo pätkä olisi pituudeltaan paljon sopivampi pyöräilyyn, juoksuun tai kävelyyn. Tylsä se tosin on kuin mikä, suoraa baanaa pari kilometriä ja melkoisen paljon autoliikennettä korvan juuressa.

Saliohjelmassa on lämmittelyliikkeiden ohella mm. kyykkyä painon kera, yksi palloliike takareisille ja pakaroille, punnerruksia maassa ja TRX:llä, pystypunnerrus painoilla ja ylätalja sekä henkilökohtainen suosikkini, jossa kevyt tanko olkapäillä noustaan vuorojaloin boksille ja nostetaan toinen polvi rivakasti ylös. 

Ohjelma on tullut jo niin tutuksi, että teen sen uilkomuistista. Ensi viikolla tapaamme taas PT:n, jonka kanssa katsotaan, että kaikki liikkeet tehdään oikein ja varmaan päivitetään vähän niitä painojakin. Olen kyllä huomannut, että helposti alan kiemurrella esim. pystypunnerruksessa, jos käsipainot ovat liian suuret. Kiemurtelun jälkeen on taas selkä kipeä, joten pyrin välttämään sitä. 

Kerran ollessani salilla yksin  kokeilin treenata kuulokkeet korvilla, mutta se ei kyllä tuntunut oikein hyvältä. Kai minusta sitten vain on kiva kuulla, mitä ympärillä tapahtuu. En halua eristäytyä ympäristöstä omaan kuplaani. Toistaiseksi kuulokkeet tuntuvat olevan paikallaan vain traineritreeneissä.

Useimmiten onnistumme järkkäämään aikataulumme Peten kanssa niin, että voimme mennä salille yhdessä. On se kyllä ehkä vähän ylisöpöä. kun kyykkäilemmekin samaan tahtiin, mutta menköön! Vaatteet sentään koordinoimme niin, ettei samoja kisa- tai finisher-paitoja ole salilla päällä.

Yleensä reilu tunti riittää salitreenin tekemiseen. Puolison mukanaolosta tulee treeniin vain noin viisi minuuttia lisäkestoa. Tulostakin voi ehkä jo pian alkaa tulla. Ainakin viime viikolla yhdellä lyhyellä juoksulenkillä tuntui ihan siltä, että jaloissa olisi enemmän voimaa kuin aikaisemmin. Onkohan se edes mahdollista näin lyhyen treenirupeaman jälkeen? Ainakin painoa on tullut lisää, mutta se tuskin on lihasta ja voi johtua ihan herkuttelustakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti