lauantai 7. marraskuuta 2015

Stages-wattimittariostoksilla

Pikkuhiljaa on mieleen hiipinyt ajatus wattimittarista ja sen avulla saatavista hyödyistä pyöräharjoittelussa. Uusia, halvempia mittareita on tullut markkinoille ja päätös mittarien hankinnasta oli lopulta melko helppo tehdä. Pete on hoitanut meidän perheessä nämä pohdinnat niin hienosti, että jokin aika sitten tilasimme meille molemmille Stages-kammet Toni & Toni -pyöräliikkeestä.

Vihdoin viime viikolla saimme viestin, että kammet ovat saapuneet, ja menin eilen metrolla suoraan töistä Kalasatamaan. Pete kävi hakemassa pyörät mukaan kotoa ja tuli samaan paikkaan autolla. Vähän piti kai pumpata ilmaakin renkaisiin, kun ei kummallakaan pyörällä ole ajettu metriäkään Kööpenhaminan kisan jälkeen...

Ostimme kammet asennuksineen, kun Peten pyörään oli tiedossa vähän enemmän jumppaa. Minun pyörääni asennus kävi helposti, sillä viime keväänä ostamiini Shimano 105 -kompaktikampiin Stages-kampi meni ihan simppelisti ruuvaamalla paikalleen. Kampi on vain vasemmalla puolella ja mittaa tehoa vain toiselta puolelta.

Cannondale Sliceen kampi meni paikalleen ilman mitään kommervenkkejä.

Peten pyörään piti vaihtaa myös eturattaat ja keskiö, ja siinä vierähti vähän enemmän aikaa. Kun sitä kampea sitten päästiin laittamaan paikalleen, huomattiinkin ettei se sovi pyörimään takajarrun vuoksi, se kun sattuu juuri siihen Stages-mötikän kohdalle. Melko kiperä juttu, jota yritettiin ratkaista miettimällä uutta paikkaa takajarrulle (ei onnistunut) ja uutta jarrua (ei löytynyt kapeampaa). Niinpä Peten kannalta ilta päättyi "abysmaaliseen pettymykseen". Uudet kammet eivät paljon lohduttaneet, kun itse pääasia, tehon mittaaminen, jäi toistaiseksi ratkaisematta.

Petrin Feltissä ei Stages-kampi mahdu millään pyörimään

Noh, minulla on kaikki hyvin ja trainerikausi voi pian alkaa. Uskon, että trainerillakin ajamiseen tulee wattimittarin kanssa lisää mielekkyyttä. Konffasin jo Suunto Ambit2 S- sykemittariinkin yhden näytön tälle wattihommalle (teho 3s/kadenssi/syke). Koko talvi on aikaa sitä opetella, ja on kiva ettei enää tarvitse FTP-testiäkään varten lähteä Pirkkolaan ajamaan Wattbikella.

Vielä en ole mittaria sen kummemmin testannut. Pitää ensin vaihtaa pyörään taakse trainerirengas ja miettiä sykemittarille hyvä paikka. Watit ja kadenssi olisi kiva nähdä koko ajan, ja ranteessa se ei oikein onnistu. Ehkä joku viritelmä kellolle aika-ajotankojen väliin olisi hyvä? Stages-mittari pitää myös kalibroida. Siinäkin on varmaan vähän opeteltavaa ekalle traineriajelulle.

Sellaiset merkit ovat ilmassa, että Petekin kyllä löytää jonkun hyvän ratkaisun ja ajelee pian wateilla hänkin.

2 kommenttia:

  1. Mulla olis myynnissä yksi Garmin Edge 500 mittari. Priimakunnossa. Halvalla. Siitä vaan nikkaroimaan kiinni tankojen väliin! Se tosin ei toimi Suunnon originelli sykevyöllä, mutta Suunto kyllä toimii taas Garminin vyöllä (jos haluaa siis sykedatankin Garminiin). Pelkkä ranteessa oleva mittari on kyllä nihkeä, eikä sitä ehdi alkaa kisassa irrottelemaan pyörästä.

    VastaaPoista