perjantai 19. helmikuuta 2016

Mitä mukaan uimaan?

Tykkään pitää asiat järjestyksessä, ja olen jo pitkään pitänyt uintikamppeet yhdessä kassissa aina lähtövalmiina. Kassi roikkuu aina samassa paikassa kylppärin ovenkahvassa, ja sinne laitan myös pyyhkeen ja uikkarit heti, kun ne ovat kuivuneet edellisen uintikerran jälkeen. Tässä kassin sisältö yhdessä kuvassa:


Uikkareita minulla on nyt kolme, ja niistä valitsen sopivimman aina fiiliksen mukaan. Juomapullo pitää tietysti olla, sen kylkeen yleensä laitan treenin post-it -lapulla. Minulla on kahdet uimalasit vahvuuksilla, toiset noista tuppaavat jo huurtumaan. Lemppariuimalakkini on nyt tuo punainen Köpiksesta saatu. Vihreässä pienessä uudelleentäytettävässä silikonipullossa on suihkusaippuaa, ja nenäkannu ja suola ovat kassin uusimmat tulokkaat.

Itse asiassa nenäkannulle uimakassi on ihan oivallinen säilytyspaikka, muuten en sitä varmaan olisi eilistenkään Pirkkolan treenien jälkeen muistanut käyttää. Silti kyllä aivastutti ja nenä vuosi illalla uinnin jälkeen.

Pirkkolan uintitreenien vetäjän vaihduttua vuodenvaiheessa käytetään treeneissä aina silloin tällöin räpylöitä, pullareita ja lättäreitä. Apuvälineet laitoin kaikki omaan pussiinsa, jonka otan mukaan altaan reunalle. Se näyttää nyt tältä:


Sinisen pullarin ostin jo vuosia sitten. Räpylät ovat hankinta tältä keväältä. Minulla oli aikaisemmin vain sellaiset todella pitkät oranssit räpylät, mutta nämä lyhyemmät ovat ilmeisesti uinnin treenaamiseen jotenkin paremmat, ainakin suositus niiden ostoon oli iso. Nyt on melkein kaikilla meidän radalla ihan samanlaiset, joten täytyy noihinkin kirjoittaa nimi, ettei mene sekaisin. Punaiset lättärit ovat myös aika vanhaa vuosikertaa, samoin kuin keltainen nilkkojen ympärille laitettava kuminauha. Pieni pyöreä kello on pitkäaikaislainassa ystävältä, ja niin kauan se on käyttämättömänä kassissa pyörinyt, että näyttää olevan patterikin jo loppu. Joskus olen ohjelmoinut kelloon oman CSS-vauhtini ja laittanut sen uimalakin alle. Kello sitten aina piippaa, kun pitäisi kääntyä tavoitevauhdissa pysyäkseen. Täytyypä vaihtaa patteri ja yrittää aktivoitua taas sen käytössä.

Viikko sitten sunnuntaina uin Märskyssä sellaisen treenin, että käyttöä oli kaikille kamppeille kelloa lukuunottamatta. Alkuverrassa uin mm. 2x50 metriä kuminauha nilkkojen ympärillä ja pääsarjassa sitten kaksisatasia erilaisilla välineillä näin:

  • 200 m potkuja räpylöillä
  • 200 m vaparia pullarilla
  • 200 m vaparia lättäreillä
  • 200 m vaparia lättäreillä ja pullarilla
  • 200 m vaparia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti