torstai 31. joulukuuta 2009

Päättynyt vuosikymmen lyhyesti

Törmäsin Badgergirlin blogissa kivaan ideaan, jossa pysähdytään hetkeksi ja käännetään katse menneen vuosikymmenen merkittävimpiin tapahtumiin. Tässä siis viimeiset 10 vuottani lyhyesti:

2000: Kesällä kävimme Ninan perheen luona. Matkalla teimme pienen roadtripin Las Vegasiin, jossa olimme pari päivää. Lapset olivat melko pieniä, ja Nina vielä odotti Sophieta, joten mahduimme molemmat perheet yhteen 7 hengen tila-autoon. Las Vegas oli ihmeellinen. Kävimme myös Hooverin padolla. Google tietää kertoa, että juoksin Länsiväyläjuoksun (7 km) aikaan 47.10.

2001 on selkeästi ollut jonkinlainen välivuosi, koska juuri nyt ei tule mitään mieleen.

2002: Ostimme helmikuussa tontin Kettulasta, ja lokakuussa tontilla oli jo valmis mökki. Mökin rakentaminen oli ehdottomasti vuosikymmenen parhaita päätöksiä, vaikka iso laina alussa hirvittikin. Atte aloitti koulun Laajalahden ala-asteella.

2003: Kävimme taas kesällä Salt Lake Cityssä. Alla kuva retkeltä autiomaahan. 10-vuotishääpäivä oli kesäkuussa.

2004: Nelli aloitti koulun samaisella Laajalahden ala-asteella. Juoksimme Peten kanssa Länsiväyläjuoksun (minä lähes harjoittelematta, ja se oli kamalaa). Aikani oli 16,5 kilometrin matkalla 1.50.55. Alla kannustusjoukot, plakaatissa lukee "Vanhemmat jyrää". Tässä vaiheessa lapset vielä odottivat meitä saapuviksi ensimmäisten juoksijoiden joukossa, nykyisin ovat odotukset enemmän kohdallaan.


2005: Aloitin uudessa työpaikassa maaliskuun alussa. Atte täytti 10 vuotta ja pääsi Petrin kanssa Kööpenhaminaan 10-vuotismatkalle. Siskoni Ninan perhe kävi kesällä Suomessa. Juoksin Pääkaupunkijuoksun (½-maraton) 2.25.28.


2006: Teimme kotona ison remontin, jossa kaikki pinnat uusittiin. Asuimme kaksi kuukautta vuokralla evakossa, ja muutimme uudistettuun kotiin maaliskuussa 2006. Joulun vietimme Salt Lake Cityssä Ninan perheen luona. Juoksin Pääkaupunkijuoksun 2.25.49.

2007: Ensitapaamisestamme Petrin kanssa tuli vappuna kuluneeksi 20 vuotta. Kesällä uusimme vihkivalamme Espoon vanhassa kirkossa. Nelli täytti 10 vuotta, ja mukaan Köpikseen pääsi äiti. Järjestimme mökkitriathlonin ensimmäisen kerran. Vaihdoin konsernin sisällä työpaikkaa, ja aloitin uusissa hommissa lokakuussa.


2008: Hiihtolomalla vierailimme Ninan perheen luona Utahissa. Alla kuva lumikenkäretkeltä. Heinäkuussa päätin kokeilusta: juoksisin 500 kilometriä nähdäkseni, alkaisinko pitää juoksemisesta. Ja niinhän siinä kävi, että kokeilu onnistui. Samassa innoituksen puuskassa aloitin tämän blogin ajatuksena kirjata ylös kaikki treenit. Osallistuimme Petrin kanssa Esport arenan maratonkouluun.


2009: Toukokuussa juoksin Helsinki City Runin (2.11. ja osia). Helsinki City Marathon jäi väliin, koska sain selkääni välilevyn pullistuman heinäkuun lopussa. Petri ja Ninan mies Steve pääsivät HCM:llä maaliin saakka. Kuva on otettu vähän ennen lähtölaukausta.

Syksyllä kävin vapaauintikurssin ja aloin treenata myös uintia. Vielä joulukuun lopulla en ole päässyt takaisin lenkkipoluille.

Näin jälkeenpäin ajatellen harmittaa kyllä, etten alkanut juosta tai edes muuten liikkua säännöllisesti 10 vuotta sitten. Ja yllättävän paljon niitä kisojakin on näköjään ollut. Piti näköjään oikeasti juosta se 500 kilometriä ennen kuin kipinä kunnolla syttyi. Onneksi syttyi!

Onnellista uutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Hauska idea ja ihania muistoja matkan varrelta! Hurjasti tsemppiä uuteen vuosikymmeneen sulle Pia ja tietysti myös koko muulle perheelle!

    VastaaPoista
  2. Hauska ja kopsattu, kuten alussa kerroin ;) Hyvä että on Google ja valokuvat koneen muistissa, ilman apuja on monia asioita vaikea kohdentaa oikealle vuodelle.

    Kiitos samoin sinulle hurjasti tsemppiä uudelle vuosikymmenelle! Kiva, että yhteys säilyy edes täällä blogistanissa!

    VastaaPoista