torstai 12. heinäkuuta 2012

Kolme koota

Silloin kun lapset vielä harrastivat joukkuelajeja, puhuttiin lähes jokaisessa vanhempainillassa, että vanhempien homma on kustantaa, kannustaa ja kuljettaa. Vanhempina olemme viime ailkoina ainakin joukkuelajien osalta päässeet vähemmällä, mutta ainakin kannustaminen jatkuu lauantaina, tällä kertaa vaimon roolissa. Pete starttaa siis ensimmäiselle puolimatkan triahtlonilleeen. Ehkä pääsen illemmalla myös rattiin, kun lähdemme Joroisilta mökille Jämsänkoskelle kisan jälkeen.

Olen jo päässyt treenailun makuun Kiskon kisan jälkeen. Parina päivänä kävin uimassa, toisella kerralla oli ihan vaahtopäitäkin meidän pienellä mökkijärvellä. Pääsin mukaan myös pojan ensimmäiselle omalla maantiepyörällä ajetulle lenkille. Alussa en meinannut millään pysyä perässä, kun hän paineli kolmeakymppiä vastatuuleen, mutta loppumatkasta hän ei puolestaan pysynyt peesissä. Vähän kyllä ihmettelin, kun menin alamäet vapaarattaalla ja aina kun käännyin katsomaan, juniori polki ihan koko ajan. Perillä selvisi, että syynä oli etuvanteessa kiinni oleva jarrupala.

Pari juoksulenkkiäkin olen tehnyt, ja ainakin vielä eilen tuntui olo vähän väsyneeltä. Tänään oli ajatuksena etsiä uusia kivoja lenkkireittejä pyörällä, mutta puolen tunnin jälkeen lähdin tutulle lenkille Bodominjärven ympäri. Ei se kevyen liikenteen väylällä ajelu vaan nappaa, kun pitää koko ajan jarrutella risteyksiin, väistellä bussipysäkillä seisoskelevia ihmisiä ja varoa kanttikiviä. Ehkä se Turuntien suunta vaan on täältä kaikkein sopivin ja nopein.

Tänään kävimme hakemassa siskolle uuden Suomen passin. Olin varannut ajan Malmin poliisiasemalta ja homma sujuikin niin hienosti, että olimme jo ulkona ennen sitä varattua aikaa. Passi on valmis jo ensi torstaina, ja sisko saa sen mukaansa lähtiessään takaisin Amerikkaan. Tuli elävästi mieleen se perjantai-ilta viime keväänä, jolloin jonotimme lasten kanssa uusia passeja hakemaan yli kolme tuntia. Silloin ei tosin ollut aikaa varattuna.

Linnanmäellekin ehdittiin, tässä kuvassa vasemmalta oikealle sisko, hänen kaksi tytärtään ja omani:Paljon tsemppiä kaikille Joroisten kisaajille ylihuomenna!

2 kommenttia:

 1. Hirrween paljon tsemppiä Petelle! Jännä kattoo tuloksista mihin aikaan hänellä menee.

  Hieno valokuva, ekaks lukematta tekstiä katoin vaan tota kuvaa, että jaahas mistä tv-sarjasta tää on. =D Mutta eihän se ollut mistään sarjasta vaan oikeeta elämää.
  Tuo ruskeahiuksinen tyttö on aivan näköisesi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jaanaba! Tsempit menivät perille. Hienoja suorituksia tuli Joroisilla!

  Valokuva onnistui ihan kivasti, tykkään kyllä kiinteäpolttoisesta objektiivista. Silläsaa taustan hyvin häivytettyä.

  VastaaPoista