perjantai 27. heinäkuuta 2012

Pikkuiset kultakalat lammessa uiOtsikon rallatus tuli mieleeni Aten vauvauintiajoilta seitsemäntoista vuoden takaa, kun soudin tänään nelisen kilometriä Peten ja Aten uintivahtina. He uivat kaksi kertaa mökkilaiturilta kilometrin päähän kaatumassa olevalle koivulle ja takaisin. Otin veneeseen mukaan kirjankin, kun kuvittelin homman olevan kovinkin kevyttä. En kuitenkaan ehtinyt lukemaan, kun piti soutaa ja ottaa valokuvia. Atte halusi hyvän kuvan facebookin otsikkokuvaksi, mutta mikään näistä ei kelvannut:Ajoitus oli vaikeaa pokkarikameralla, jossa on ihan järkyttävän pitkä suljinviive. Ensi kerralla pitää ottaa vähän järeämpi kalusto käyttöön ja kokeilla samaa järkkärillä ja vähän pitemmällä putkella.

Molemmat uivat matkan reilusti alle puolentoista tunnin ja olivat uinnin jälkeen klisesisesti väsyneitä mutta onnellisia. Kumpikaan ei ollut aikaisemmin uinut yhtä pitkää matkaa kerralla.

Minäkin olisin mielelläni uinut, mutta säästelin voimiani kun suunnitelmissa oli ajaa pyörällä kotiin mökiltä. 70 kilometrin matka taittui mukavasti ilman mitään harmeja. Toiseen juomapulloon olin laittanut 3 dl Active Sport -juomajauhetta; desin jokaista tuntia kohden ja loput vettä. Toisessa pullossa oli pelkkää vettä. Suunnitelmissa oli aina vartin välein ottaa pari kulausta jytkympää juomaa ja päälle vähän enemmän vettä. Helppoa, kun ei tarvitse pelailla geelien kanssa ja tien päällä täydennykseksi riittää pelkkä vesi. Urheilujuomapullosta oli myös helppo nähdä, että se tyhjenee oikeassa tahdissa.

Sama kombo toimi hyvin myös tiistaisella 100 kilsan pyörälenkillä, silloin laitoin jauhetta pulloon 4 desiä 4 tunnin treeniä varten. Kyllähän se juomajauhepussi näin toimien aika nopeasti tyhjenee, varsinkin kun meitä käyttäjiä on kolme, mutta onneksi Stockalta saa lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti