sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Wifi

Saattelin siskon tyttärineen aamulla Pariisin-koneeseen, jatkavat sieltä suoraan Salt Lake Cityyn. Ehdimme viettää pari viikkoa ihan mahtavaa lomaa yhdessä, ja nyt täällä tuntuu taas kovin hijaiselta kun ollaan vain oman perheen kesken. Aika paljon elämää (ja ääntä) on lasten Amerikan-serkuissa.

Siskon Suomen-lomat ovat olleet lyhenemään päin viime vuosina. Joka vuosi olemme kuitenkin käyneet meidän perheen omalla mökillä Suomusjärvellä, sukumökillä Jämsänkoskella, Linnanmäellä ja Stockmannilla. Nyt kun aikaa oli vähemmän, emme ehtineet Porvooseen, Turkuun tai Suomenlinnaan, jotka aikaisempina kesinä ovat olleet mieluisia paikkoja. Emme ehtineet yhdessä myöskään Ateneumin Schjerfbeck-näyttelyyn emmekä EMMAN Futuroon.

Kesän ehdoton ykkösasia on kuitenkin ollut langaton netti. Heti saavuttuaan tytöt ottivat yhteyttä facetimella iPodilla amerikkalaiseen ystäväänsä, ja näyttivät kuvaa mökiltä ja pihalta suorana valtameren taakse. Me vanhemmat katselimme ihmeissämme vierestä; meillä kun on ollut hankaluuksia jo Skypenkin kanssa. Meillä kotona ja mökillä olivat langattomat verkot välillä helisemässä, kun niissä oli parhaimmillaan yhtä aikaa neljä alypuhelinta, Kindle, kaksi iPodia ja yksi Mac. Vähän aikaa ihmettelimme, miksi netti toimii niin hitaasti tai ei ollekaan, kunnes tajusimme ettei kaista taida riittää ihan kaikille.

Paljosta netin käytöstä ja etenkin siihen keskittymisestä tuli kyllä vähän sanomistakin. Ei ole kovin fiksua keskittyä omaan kännykkään silloin, kun vietetään niitä harvoja ja arvokkaita yhteisiä hetkiä sukulaisten ja ystävien kanssa. Jos ei netin käytöstä huomauttelisi, seuraava sukupolvi näyttäisi viettävän lähes kaiken valveillaoloaikansa reaaliaikaisessa yhteydessä ystäviinsä. He eivät silloin ole kunnolla läsnä, vaikka ovatkin fyysisesti paikalla.

On tässä lomalla ehditty sporttaillakin. Petrin kisa Joroisissa meni upeasti. Hän eteni osuudelta toiselle pikajunan lailla, tuloksena odotusten mukainen vahva suoritus. Tässä fiiliskuva uintiosuuden jälkeen:2 kommenttia:

 1. Onnittelut Petrille, tosi hyvinhän hän veti! =)

  Nii ja kiitos teille molemmille, sulle ja Petrille, kannustuksesta, tuli tarpeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin hyvin meni että nyt suunnitellaan ensi kesäksi täyden matkan kisaan osallistumista.

   Oli kiva nähdä ja varsinkin kannustaa! Hienosti meni se sunkin kisa!

   Poista