torstai 25. lokakuuta 2012

Intiaanihommia

Melko rauhalliseen tahtiin on tämä viikko toistaiseksi sporttailtu. Työmatkapyöräilyä olen harrastanut kahtena päivänä. Se on siitäkin mukavaa, että vältän melkein kaikki kanssakulkijoiden hajusteet kun ajelen pyörällä itsekseni. Useimmilla kohtaamillani pyöräilijöillä on kyllä valot, mutta havaintojeni mukaan sitä harvemmalla mitä lähemmäksi keskustaa tullaan. Minulla on pyörässä kaksi valkoista valoa eteen, yksi punainen taakse ja repussakin pieni valkoinen ledi etupuolella ja punainen vastaavasti takana.

Tiistaina en aikaisen kokouksen vuoksi päässyt aamu-pilatekseen, mutta illalla kävin Aten kanssa Cetuksen masters-treeneissä. Uin siellä toiseksi hitaimpien radalla, poika on upgreidannut itsensä jo kolmannelle radalle ja pärjää siellä ihan kivasti. Tehtiin aika paljon potkuja, ja ainakin selkäuinnissa menee polvi minulla liikaa koukkuun.

Keskiviikkona kävin juoksemassa puolen tunnin lenkin. Yritin kuunnella musiikkia kännykästä. Siellä on jotain valmiita soittolistoja, mutta parin hyvän biisin jälkeen alkoi korviin tulla sellaista jumputusta, etten enää pystynyt sitä kuuntelemaan. Taidan olla musiikillisesti aika rajoittunut. Haaveilen kyllä pienestä iPod-soittimesta, joka olisi täynnä hyviä, itse valittuja tsemppibiisejä juoksuun. Ainakin juoksukisoissa siitä voisi tiukan paikan tullen olla hyötyä.

Kävin eilen Sanomatalon optikkoliikkeessä, kun halusin ostaa uudet uimalasit vahvuuksilla. Nykyiset huurtuvat ihan kokonaan jo 50 m uinnin jälkeen. Tuttu optikko oli paikalla, mutta ei myynytkään minulle uusia laseja vaan antoi kokeiltavaksi pikku pullollisen anti-fog -nestettä. Vähän skeptisesti suhtauduin siihen, koska olin jo kahta samantyyppistä nestettä kokeillut laihoin tuloksin. Sovimme, että kokeilen nestettä ja tulen sitten joko maksamaan sen (19 eur) tai palauttamaan pullon ja ostamaan uudet linssit (yht. 36 eur).

Aamulla ennen työpäivää oli sitten pakko mennä Tapiolan hallille tekemään huurtumistestiä, vaikka muuten olinkin jo vähän orientoitunut pitämään liikunnasta vapaapäivän. Vähän ennen aamuseitsemää "nopeiden" uimarien radalla oli pari mummosammakkoihmistä ja yksi hitaammanpuoleinen vaparia uiva nainen. Ohittelusta tuli ihan mieleen se, kun masterseissa uintiin intiaaniuintia; kun kaikki hitaat uivat peräkkäin, on heidät pakko ohittaakin kerralla. Lasien huutuminen ei onneksi nyt ollut ongelma; linssejä ei tarvinnut kertaakaan edes huuhdella puolen tunnin uinnin aikana vaikka lämminkin tuli! Työpäivän päätteeksi kävin lunastamassa pullon omakseni ja sain siitä vielä pienen kokeilijan alennuksenkin. Loistavaa palvelua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti