sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Leiriviikonloppu

Melkein 10 tuntia tuli huhkittua altaassa, kentällä, maastossa ja vähän maantielläkin Heltrin syysleirillä nyt viikonloppuna. Jo ilmoittautumisen alkaessa piti olla tarkkana, leiri taisi myydä loppuun jo parin vuorokauden kuluessa. Lähdin matkaan mieheni ja poikamme kanssa. Tytär jäi itsekseen kotiin ensimmäistä kertaa kahdeksi yöksi. Ekana yönä hänellä oli seuranaan onneksi pari ystävätärtä ja kaikki meni hyvin.

Heti leirin aluksi pulahdimme altaaseen jo viideltä perjantai-iltana. Tunnin uintitreenin jälkeen oli vielä kolmen vartin verran juoksutekniikkatreeniä. Juoksutekniikat veti maileri Riku Marttinen, ja apuna käytettiin aitoja. Kaikki harjoitteet olivat minulle uusia, aika monella tavalla niiden aitojen yli voi mennä. Niistä en kyllä enää muista varmaan puoliakaan, toivottavasti saamme niistä vielä jonkun yhteenvedon tai ainakin muistilistan. Perjantai-iltana oli vielä päivällinen ja sen jälkeen leirin avaustilaisuus.

Lauantai-aamuna puolentoista tunnin uintitreenin jälkeen meillä oli luento juoksutekniikasta ja juoksijan harjoittelun vuosirytmityksestä. Luennoitsijana oli perjantaiset treenit vetänyt sympaattinen Riku. Oli kiva kuunnella juoksutekniikkavinkkejä ja etenkin kuulla hänen harjoittelustaan. Mieleen jäi hyvin se, miten herkkää on huippu-urheilijan harjoittelu ja kuinka pienestä onnistuminen ja epäonnistuminen voivat olla kiinni.

Lounaan jälkeen lähdimme maastopyörälenkille Heinolaan ja takaisin. Kalustoa oli cyclocrosseista maastopyörään, itse ajelin seurakaverilta lainatulla maastopyörällä. Enpä juuri laittanut klosseja kiinni. Ihan alkuun tuli alamäki, joka piti taluttaa (moni muukin teki niin) ja sitten mentiin sellaista rallia, etten ehtinyt keskittyä kenkiin ja polkimiin kun yritin pysyä pystyssä ja porukassa mukana. Hieno keli oli kun aurinko paistoi, vaikka paikoin olikin parin sentin lumipeitteen ja pakkasen vuoksi liukasta. Kuvaamiseen ei ollut aikaa, vaikka parissa paikassa sitä harkitsinkin.

Pyörälenkin jälkeen Riku veti meille juoksutekniikka- ja lihaskuntotreenin, tällä kertaa ilman aitoja. Tämä sessio otettiin myös videolle, ehkä saamme siitä myös kivaa editoitua doumenttia oman muistin tueksi. Perjantain treenin tapaan keskityttiin mm. pakaralihasten aktivoimiseen. Vähän enemmänkin voisin juoksutekniikkatreeniä tehdä, onneksi Jupiksen tekemässä ohjelmassa on tähänkin saakka ollut mm. niitä Rikun kehumia 10 sekunnin ylämäkivetoja.

Lauantain päätteeksi päivällisen, parin luennon ja mielenkiintoisen kisakokemuspaneelin jälkeen oli vielä venyttelyä ja lihashuoltoa. Tehtiin joogasta tuttuja venytyksiä ja selkärankaa huoltavia liikkeitä. Luulen, että minulla laukesi siinä venytellessä päivän aikana tullut pakarajumikin. Sen verran nälkä oli, että piti vielä käydä hotellilla hakemassa lisää syötävää.

Tänään sunnuntaina aamun tunnin uintitreenin jälkeen lähdimme taas pyörälenkille, tällä kertaa maantielle. Vähän liukkaalta näytti, ja alamäissä mentiin varovasti jarrutellen. Nyt pidin klossit kiinni, mitä nyt joissain alamäissä irroitin toisen jalan varmuuden vuoksi. Mahtavaa oli ajella, tuli jo vähän keväinen fiilis kun lumen ja jään alta näkyi myös kuivaa asfalttia. Ehkä tässä kuitenkin kunnon talvi tulee vielä ennen kevättä. Hiihtämäänkin olisi kiva päästä!

Kaikkein parasta leirillä oli kuitenkin seura. On tosi mukavaa tutustua uusiin samanhenkiseen, positiivisiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja. On onnellista voida jakaa näin mahtava harrastus hienossa porukassa. Naurettiin ja pidettiin hauskaa treeneissä ja niiden välissä. Paljon jäi myös ajateltavaa treenaamisesta ja kisaamisesta, toisten tarinat ja kokemukset inspiroivat miettimään sitä, mihin itsekin voisi vielä pystyä ja mitä voisi tavoitella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti