keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Melkein valmiina lähtöön

Enää yksi työpäivä, ja sitten alkaa parin viikon joululoma. Säästin yhden kesälomaviikon tähän joulun tietämille, ja jo kesäkuun lopussa varasimme lennot Salt Lake Cityyn siskoni luokse. Vuodesta 2006 lähtien olemme olleet siellä joka toisen joulun. Tällä kertaa pysähdymme paluumatkalla New Yorkiin vajaaksi viikoksi. Perjantai-aamuna on lähtö ja siitä noin vuorokauden kuluttua, kahdeksan jälkeen perjantai-iltana paikallista aikaa, olemme perillä Utahissa.

Aikaisemmilla matkoilla olemme lumikenkäilleet, lasketelleet, uineet, hiihtäneet ja juosseet. Viime kevään reissulla kävin joogassa ja uimassakin. Ainakin lumikenkäilyä on nytkin suunnitelmissa.

Sunnuntaina Stockan parkkihallissa havahduin melkoiseen ongelmaan; luottokorttini magneettiraita ei toimi. Melkoinen omistavan luokan ongelma (first world problem), tiedän! Yhdysvalloissa se on oikeasti iso puute, kun sirumaksupäätteitä on vähän tai ei lainkaan. Siellä tapahtuu niin paljon luottokorttipetoksia, etteivät kaikki kaupat ota vastaan korttia, jolla maksamisessa on jotain häikkää. Soitin Nordeaan kysyäkseni että mitäs nyt sitten tehdään kun matkakin on jo parin päivän päästä ja ajatuksissa on kieltämättä ollut vähän shoppailla. Pari vaihtoehtoa oli: kokonaan uusi Master Card -luottokortti, jonka toimitusaika pikana on kolme pankkipäivää tai kopio nykyisestä Stockmann Master Card -kortista, toimitusaika neljä pankkipäivää. Tuo ylimääräinen päivä johtuu kortin kanta-asiakkuusominaisuuksista. Päädyin tilaamaan kokonaan uuden kortin, ja sainkin se jo tänään postissa. Nyt ei puutu enää kuin tunnusluku, toivottavasti se tulee sitten huomenna.

Muitakin hankintoja on tehty: aurinkolasit vahvuuksilla ja siskolle Sirkusaakkosia, Original TV-sekoitusta ja Aarrearkkuja yhteensä lähes kolme kiloa. Lisäksi mukaan pakataan ainakin saman verran suklaata ja marmeladia sekä tietenkin joululahjat.

Petrillä on kurkku kipeä, ja minä kerään voimia lähteäkseni yksin juoksemaan ja saleilemaan Esport Arenalle. Kahdestaan on kyllä niin paljon kivempaa. Onneksi muistin juuri, että siellä on tänään kahvakuulatunti klo 18.50. Sitä ennen ehtisin kyllä juosta puolisen tuntia, jos lähtisin nyt. Tai edes ihan kohta.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapas siistiltä joululomareissulta! New York on kyllä älyttömän hieno paikka, sinne on ihan krooninen matkakuume. :D Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotukset ovat tosiaan korkealla! New Yorkiin voisi mennä aina uudestaan ja uudestaan. Saas nähdä jaksammeko jonottaa Times Squarelle uuden vuoden aattona... Kiitos!

   Poista
 2. Hyvvee reissua. Ehkä kuvia sais tänne niistä maisemista sitten. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan! Otan kyllä kameran mukaan, maisemat on hienoja siellä. Toivon paljon onnistuneita kuvia!

   Poista