lauantai 18. tammikuuta 2014

Juoksun hurmaa

Nyt taitaa olla aika hyvä harjoitusjakso menossa, kun loppuviikolla pariin otteeseen nousi hymy huulille Esport Arenan juoksutreeniä muistellessa. Treenin vaikein ja hermoja kiristävin kohta oli parkkipaikan löytäminen. Arenan parkkipaikka oli täpötäynnä, mutta onneksi jäähallin edessä oli runsaasti tilaa. Sinne olisivat hyvin mahtuneet ne neljä pelastustielle parkkeerattua autoakin...

Päivän juoksuohjelmassa oli oli verryttelyn ja muutaman pienen sprintin jälkeen 6x100 m "rennosti lähes maksimivauhtiin" kävelypalautuksella. Noin vartin verran juoksimme omia vauhtejamme (minä hitaammin musat korvissa), ja sitten lähdimme yhdessä juoksemaan niitä vetoja. Etukäteen vähän mietitytti, että miten sitä jaksaa. Kerran aikaisemminkin olimme samantyyppisen treenin juosseet yhdessä, mutta silloin jäin aina metrin-kaksi satasella vaikka kuinka pyristelin.

Vedot juoksimme niin, että etusuoran kiihdytyksen jälkeen kävelimme 150 metriä ja sitten lähdimme taas kevyeen juoksuun kunnes oli taas aika rennosti kiihdytellä. Nyt pysyin helposti Peten rinnalla vedoissa ja viimeisessä pyristelin jopa ohi! Oli tosi mahtavaa juosta kovaa pitkästä aikaa. Niin hyvä fiiis jäi juoksusta, että se tuli mieleen vielä monta kertaa seuraavien päivien aikana. Johtuikohan rento ja vauhdikas meno siitä, että alla oli nelisenkymmentä minuuttia työmatkapyöräilyä?

Töissä hiirtä liikutellessakin tuli hyvä juoksu mieleen.

Sitäkin ihmettelen, että miten Suunto Ambit 2S osaa näyttää tuolle treenille juostun matkan ja vauhdin? Eihän sen GPS:n pitäisi sisäradalla toimia. Vai onko siinä vielä joku toinenkin mittaustapa?

2 kommenttia:

  1. Hyvä hyvä! Alkaakohan enimmät karstat olla sitten poltettu koneesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä oli tunnelma viikon päätteeksi, mutta lepoviikkokin tuli nyt hyvään saumaan!

      Poista