tiistai 18. marraskuuta 2008

Rasitusvammaluento ja tekniikkatreeniä

Maratonkoulun ohjelmassa oli tänään rasitusvammaluento ja tekniikkatreeni. Aika monenlaista vaivaa voi itselleen juoksemalla hankkia - onneksi toistaiseksi ollaan niiltä vältytty. Vammojenkin ehkäisyssä korostuu mm. oikean tekniikan merkitys ja monipuolinen harjoittelu, mistä maratonkoulussakin olemme päässeet nauttimaan. Pelkillä luennoilla ei ehkä niin pitkälle pötkittäisikään; yhteiset treenit ohjaajan kanssa ovat tosi tärkeät ja koko maratonkoulun suola. En usko, että näitä lihaskunto- ja tekniikkajuttuja esim. kirjoista niin hyvin pystyisi omaksumaan ja varsinkaan ottamaan mukaan jokaviikkoisiin treeneihin. On aina helpompi tehdä vaan sitä samaa ja tuttua harjoitusta.

Treeneissä teimme taas niitä pari kertaa kokeiltuja tekniikkaharjoituksia: polvennostojuoksua, pakarajuoksua, ristiaskeljuoksua ja paria uudempaakin harjoitusta kokeilimme. Saamme niistäkin kirjalliset ohjeet ensi kerralla. Syke nousi taas "kivasti", ja lopussa juoksimme muutaman rauhallisemmankin kierroksen. Kaiken kruunasi taas huolellinen venyttely.

Nyt tuntuu siltä, että tuskin maltan odottaa torstaita ja uutta lenkkiä. Petri menee lenkille seuraavan kerran jo huomenna. Good for him!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti