sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Maalausvinkkejä kaivataan!

Kun rakensimme mökkimme seitsemän vuotta sitten, valitsimme sinne yllä näkyvät kaapistot Petra-keittiön valikoimista. Kuvan ulkopuolelle jää vielä yksi lasiovinen kaapisto, laatikosto ja valkoinen jenkkikaappi, jonka päällä on kippiovellinen hylly. Keittiö on ihan hyvä ja toimiva, mutta nyt haluaisimme maalata kaapit ja laatikostot valkoiseksi. Tuota mäntyä kun on tässä pyöröhirsimökissä on muutenkin näkyvissä ihan riittämiin. Lisäksi keittiön alarivi näyttää kieltämättä hassulta; valkoinen jääkaappi-mäntypuinen laatikosto-valkoinen hella-mäntypuinen kaappi-valkoinen tiskikone...

Nyt mielessä risteilee vain valtava määrä kysymyksiä maalaukseen liittyen:
 • millä maaleilla se kannattaa tehdä
 • tarvitaanko oville ja rungoille (viilutettua lastulevyä) eri maalit
 • pitääkö rungotkin hioa ennen maalausta ja tarvitaanko mahdollisesti jotain muutakin ennakkovalmisteluja
 • mitenköhän nuo ristikot ja ovien lasit saa irti ja ennenkaikkea siististi takaisin (tähän voi kieltämättä olla mahdotonta vastata vain kuvan perusteella...)
 • muita vinkkejä kokeneilta?
Kaikki ideat ja vinkit otamme kiitollisuudella vastaan! Rakentaja.fi-palvelusta yritin vastauksia jo etsiä, mutta juuri se tärkein linkki ei toiminut. Paljon muuta hauskaa sieltä kyllä löytyi.

3 kommenttia:

 1. Hauska kuulla, että oot toipumassa jo pikkuhiljaa!

  Maalausprojektissa en osaa yhtään auttaa, mutta osaiskohan Jaanaba?

  VastaaPoista
 2. No, Jaanaba ei tiiä, mutta Juhabalta tulee muutama vinkki. =)

  Juha sanoo, että tarvittavien maalien tyyppi kannattaa tiedustella Tikkurilan jostain Väripuhelimesta.

  Meille laitettais mahdollisimman mattapintainen maalivaihtoehto, sanoi Värilinjapuhelin mitä tahansa kiiltävyydestä. Vanhoissa ovissa mattamaali antaa virheitä anteeksi, kiiltävä ei.

  Vinkkinä vielä, että jos on mahdollista hankkia Wagnerin sähköruisku, niin maalin levittäminen sillä on helppoa ja jäljestä tulee hyvä. Halpaa ruiskua ei kannata missään tapauksessa ostaa.

  Halvemmaksi ja siistimmäksi saattaa kuitenkin tulla uudet ovet, kannattaa niittenkin hintaa kysyä.

  Nämä siis Juhan mielipiteitä, ei mitään totuuksia varmaankaan. =)

  VastaaPoista
 3. Jaanaba, kiitti vinkeistä. Jotain mattamaalia siis ja ruiskulla, jos mahdollista. Uusia ovia emme varmaankaan hanki, kun rungot joutuu kuitenkin maalaamaan. Kokeillaan ainakin ensin sitä maalausta.

  Sekin on valitettavan totta, ettei halvalla saa hyvää.

  VastaaPoista