maanantai 21. syyskuuta 2009

Vähän positiivisempaa

Aamulla kävin taas työpaikkalääkärillä seurantakäynnillä. Selkä on parantunut hyvin, ja näillä näkymin tämä oli viimeinen lääkärikäynti tämän vaivan tiimoilta. Lääkkeitä on vielä reiluksi kuukaudeksi. Opiaattijohdannaisten kipulääkkeiden pitkäaikainen käyttö minua kyllä mietityttää, ja kysyinkin siitä. Ohjeen mukainen käyttö kivun hoitamiseen ei kuulemma voi aiheuttaa riippuvuutta ja kipua pitää hoitaa, ettei se kroonistu. Otan särkylääkkeitä vain tarvittaessa, ja toistaiseksi niitä on tarvittu melkein joka päivä.

Kipu ei tunnu enää ihan akillesjänteessä saakka, vaan lähinnä pohkeessa ja reidessä. Viimeisten päivien aikana viiltävää, ohimenevää kipua on tuntunut myös selässä. Todennäköisesti se on samaan vammaan liittyvää välilevykipua ja paranee tässä pikkuhiljaa.

Tämän vuoden juoksut on kuitenkin juostu. Nyt kun se tuli lopullisesti selväksi, aloin miettiä, miten sitä saisi liikuttua itsensä hikeen jollain muulla tavalla. Koska uintia on muutenkin suositeltu, ilmoittauduin tänään vapaauinnin tekniikkakurssille Tapiolan uimahalliin. Kurssi sisältää neljä kokoontumista peräkkäisinä keskiviikkoina ja alkaa jo ylihuomenna. Koulun muutamaa liikuntatuntia huolimatta en ole koskaan saanut opastusta uintitekniikassa. Ehkäpä tämä kurssi saa minut vihdoinkin innostumaan uinnistakin... Ainakin nyt on pakko mennä neljä kertaa hallille.

Lääkäri suositteli myös MBT-kenkiä. Kävinkin ostamassa sellaiset Stockalta (Chapa GTX), ja pitihän niitä heti kokeilla. Teimme Peten kanssa pienen 30 minuutin iltalenkin lähimaastoissa. Kivalta tuntui meno, täytyy vielä huomenna kysyä fysioterapeutti-Teijalta niistä mielipidettä. Otan ohjelmaan tästä lähtien säännölliset kävelylenkit, kun en juoksemaankaan pääse.

4 kommenttia:

 1. Hyvä, että menet uintikurssille. Kyllähän siitäkin voi tosissaan innostua ja altaassa voi kauhoa oikein kunnolla ittensä hikeen.

  Tämä sun selkäkipuaika tuntuu paljon lyhyemmältä ajalta kuin mitä onkaan, kauan on jo aikaa kulunut (näköjään).
  Harmittaako sua isosti koskaan kun et voi lähteä juoksemaan? Tuleeko poljettua jalkaa lattiaan?
  Toivotaan, että pääset taas juoksemaan sitten kun sen aika on. =)

  Noi kengät on hienot, olen monesti niitä katsellut.

  VastaaPoista
 2. Mäkin olen MBT kengistä kuullut paljon hyvää ja houkuttavat kyllä omalla tavallaan kokeilemaan. Toistaiseksi kokeilu on kuitenkin jäänyt, niiden melko tyyriin hinnan takia :(

  Kerro ihmeessä kokemuksia niiden käytöstä jatkossakin!

  Ja uinti on kyllä mahtava ja kokonaisvaltainen laji kaikinpuolin. Tulet varmasti viihtymään altaassa! Erityisesti kunhan tekniikka on kunnossa, eikä niskahartia seutu kipeydy turhaan. Tsemppiä uuteen lajiin!

  VastaaPoista
 3. Kiva että vähän parempaan ollaan kaikesta huolimatta menossa! Mä olen itse huomannut, että noista muista lajeista voi löytää yllättävän hyvää vastapainoa ja tukea siihen varsinaiseen juoksuun, joten ehkäpä tuo uinti avaa sulle jotain ihan uutta koko kropasta ja kun taas pääset lenkkipoluille, kaikki sujuu unelmana!

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, oon kyllä ihan into piukassa menossa uintikurssille huomenna. Toivottavasti syttyy innostus.

  Kyllä jonkun verran harmittaa, mutta ei ehkä niin paljon kuin voisi kuvitella. Nyt olen vaan iloinen, ettei tullut mitään pahempaa. En oo kyllä sellainen jalkaa polkeva tyyppi kuin ihan poikkeustapauksissa...

  Harriet, kivalta tuntuivat kengät tänään työmatkalla, töissä vaihdoin toisiin. Nyt ei särje jalkaa juuri lainkaan eli tuntuu toimivan. Kiitos uintitsempeistä!

  Juliana, odotan kyllä uintia siinäkin mielessä, että saan yläkroppaa vähän aktivoitua. Ei se tossa juoksussa ja pyöräilyssä niin vaan onnistukaan. Jotenkin pitäisi kuntoa pystyä ylläpitämään, ettei tartte aloittaa taas ihan nollasta tammi-helmikuussa. Unelmaa kohti siis!

  VastaaPoista