keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Uintikurssilla, osa 2

Tämä päivä huipentui taas 40 minuuttiin altaassa. Vapaauinnin tekniikkakurssin aiheena tänään oli hengitys. Harjoittelimme sitä ensin altaan matalassa päässä painumalla veden alle ja ottamalla välillä nopeasti henkeä. Pompimme sitten syvemmälle ja syvemmälle. Seuraavaksi yritimme erilaisia hengitysrytmejä; hengitys joka kolmannella, viidennellä ja seitsemännellä vedolla. Näistä joka viidennellä hengittäminen tuntui omimmalta. Vasemmalta puolelta hengittäminen tuntuu hankalammalta, mutta hengitys kannattaa opetella molemmilta puolilta, jotta uinnista tulisi symmetristä.

Tällä tunnilla laskimme myös sitä, kuinka monta vetoa tarvitaan 25 metrin altaan päästä päähän. Minulla se vaihteli välillä 18-24, useimmilla muilla kurssilaisella riitti vähempikin. Taidan siis edelleen räpiköidä vedessä... Lopuksi uimme 100 metriä räpylöillä. Ihanaa vauhdin hurmaa - sitä en ollut ennen vedessä uimalla kokenutkaan!

Uinti tuntui tänään helpommalta kuin sunnuntaina, kun kävimme Peten kanssa Mäkelänrinteen uimahallissa. Siellä on 50 metrin allas, ja se tuntui tosiaan ainakin kaksi kertaa yhtä pitkältä matkalta kuin Tapiolan 25 metriä.

Pyörän matkamittariin kertyi tänään 12 km; kävin Nellin kanssa Tapiolassa talvivaateostoksilla ja nyt illalla fillaroin uimahallille ja takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti