keskiviikko 21. lokakuuta 2009

UintivideooYllä video viime keskiviikkoisesta uinnista uintikurssin viimeisellä kerralla. Enpä ennen ole nähnyt itseäni uimassa! Uimaope oli ystävällisesti siirtänyt videon muistitikulle, kun kerroin, että haluaisin sen blogia varten. Hengitys sujuu jo joten kuten, käsien liikkumiseen pitää kiinnittää huomiota, varsinkin siihen että ne eivät ylitä vartalon keskiviivaa. Se uinnissa on erikoisen kivaa, että se kehittää etenkin ylävartalon lihaksia, joita aikaisemmin en ole kehittänyt millään lailla!

Uin tänään Tapiolassa 1,5 km. Se sormimittari on kyllä jättikätevä; en mitenkään muuten olisi pysynyt laskuissa 60 altaanväliä. Huomasin, että hengästyessä hengittäminen kärsii; siksipä tarpeeksi alhaisella sykkeellä uiminen on minulle kaiken a ja o. Viimeksi taisin kirjoittaa, että pitää oppia uimaan hitaasti; minun tapauksessani se tarkoittaa siis vain alhaisemmalla sykkeellä. Kun syke pysyy aisoissa, uinti tuntuu sujuvan hyvin ja on mukavaa. Enkä tällä kertaa ollut edes nopeille uimareille varatun radan hitain...

Eilen kävin pyörällä töissä, ja se onkin ainoa päivä tällä viikolla, kun se onnistui. Iltapäivällä kotiin lähtiessä oli ihana auringonpaiste.

3 kommenttia:

 1. =) Hieno video. Omasta liikkumisesta on kyllä viisasta ottaa videoo, mäkin haluaisin juoksusta.

  Oliko teillä mitään puhetta siellä kurssilla että onko ihan sama vaikka hengenveto olis joka neljännellä vedolla, eli aina samalta puolelta? Mulle semmonen on ollut paras, tosin viimeksi yläasteikäisenä olen moista harrastanut. =)

  Sulla onkin hieno matkamittari, mä haluan kans jos uimaan asti joskus pääsen. (Pääsisinpä)

  VastaaPoista
 2. Joo, on se kiva kun on videoo :)

  Kurssilla ope sanoi, että olisi hyvä hengittää vuorotellen molemmilta puolilta, jotta uinti olisi symmetristä. Jos toinen puoli on vaikeampi, kannattaa tehdä yksi treeni niin, että hengittää vain siltä vaikeammalta puolelta. Siitä sen pitäisi sitten lähteä sujumaan.

  VastaaPoista
 3. Mää arvasin, että siinä on joku juttu, että olis hyvä molemmin puolin hengittää. =)
  Pitää kokeilla.

  VastaaPoista