torstai 29. syyskuuta 2011

Näkyväksi

Eilen sattui Helsingissä hyvin murheellinen onnettomuus, jossa pyöräilijä sai surmansa onnettomien virheiden ja sattumien seurauksena. Ala-asteikäisenä olen itsekin ajanut pyörällä päin yllättäen auennutta auton ovea. Vauhtia ei ollut paljon, ja mustelmilla onneksi selvisin. Eilisessä onnettomuudessa ei valitettavasti ollut yhtä hyvä onni matkassa.

Tapahtuma sai minut miettimään, millaisilla varusteilla sitä oikein olenkaan liikkeellä pyörälläni työmatkaliikenteessä ja miten voisin tehdä itseni näkyvämmäksi talvipimeillä. Sääntöjä noudatan orjallisesti jo valmiiksi, joten siinä ei juurikaan ole parantamisen varaa. Tarvitsen ainakin uuden neonvärisen, talviajoon sopivan takin ja paremman lampun pyörään. Lampun ostamista harkitsin jo viime talvena, mutta jotenkin sitä vaan keplottelin sillä vanhalla patterikäyttöisellä Cateyellä. Ei siinäkään varsinaisesti mitään vikaa ole, paitsi se ettei valoteho tahdo oikein riittää siihen, että esimerkiksi lumen ja jään muodot näkyisivät hyvin pimeällä. Osaatko suositella hyvää lamppua hintaluokassa 100-150 euroa?

3 kommenttia:

 1. Mulle on hankittu toi:
  http://www.taskulamput.fi/tuote/valaisinsetti_mte_xm_l_1000_lm/

  On osoittautunut paremmaksi kuin hyväksi meille.

  ps. valotehoa riittää ja himmennettyä saa.

  VastaaPoista
 2. Näkyvyydestä on hyvä huolehtia kun on pyörällä liikenteessä. Harmi vaan et vaikka kuinka hyvät lamput olisi niin silti kyseisen laisia tapahtumia sattuu. Autoilijat ei yksinkertaisesti jotenkin osaa ottaa huomioon muita kulkumuotoja. Pahimpia tapauksia kun taksi pysähtyy kevarille ja siitä nousevat kyytiläiset avaavat ovet suoraa pyörän eteen ajattelematta mitään.

  VastaaPoista
 3. Jaanaba, kiitos linkistä. Täytyypä tutustua!

  Hartsa, kaikkea voi sattua. Piittaamattomuus on minusta pahinta, oli se sitten autoilija tai pyöräilijä tai kuka vaan, jota säännöt eivät tunne koskevan. Taksit on kyllä aika pahoja ajelemaan pyöräteillä.

  VastaaPoista