sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Lintsari

Viikonloppu vierähti Vierumäellä, mukana tällä kertaa miehen lisäksi myös poikamme. Tyttärestä ei taida triathlonistia tullakaan, sen verran pontevasti hän ainakin toistaiseksi kieltäytyy kutsuista lähteä uimaan tai juoksemaan. Jalkapallo kuitenkin jatkuu, sillä paikka Hongan T97-joukkueesta tuli lyhyen tarkkailujakson jälkeen. Nyt hänellä on kolmet futistreenit ja kaksi ratsastustuntia viikossa. Yhdessä päätimme, että toisesta ridatunnista pitää keväällä luopua, jotta aikaa jää myös kavereiden kanssa vietettäväksi ja koulutyöhön.

Vierumäellä viikonloppu alkoi juoksutekniikkatreenillä ja 3x1000 m vedoilla. Juoksutekniikkatreeneissä sisähallissa tehtiin pitkälti samoja tuttuja juttuja kuin aikaisemmillakin leireillä, vain suurimmat loikat jätin selän takia väliin. Tonnin vedot oli tarkoitus juosta aerobisella kynnyksellä 200 metrin palautuksella, mutta ainakin minulla syke karkasi liian korkeaksi. Tulipa kuitenkin juostua. Vaikken ihan kaikkia juttuja tehnytkään, selkä tuli illalla kipeäksi. Voi olla, että siihen vaikutti tekniikkatreenin lisäksi myös vino juoksualusta. Kun lauantaina kävin juoksemassa samaiset vedot ulkona radalla, selkä ei tullut yhtään kipeäksi.

Noissa tonnin vedoissa oli yhtenä ideana se, että kun ne aina juoksee samalla sykkeellä niin ajan paranemisesta huomaa sitten kunnon kohoamisen. Lauantaina tein vetojen välissä 200 kävelypalautuksen, ja ajattelin jatkossa tehdä samaisen testijuoksun säännöllisin väliajoin. Niin kauan menee hyvin, kun aika paranee. Kun se huononee, pitää muuttaa harjoittelua.

Lauantaina oli heti aamusta puolentoista tunnin uintitreeni, jossa uitiin 4200 metriä. Harmikseni en kirjoittanut treenejä ylös heti eilen kun ne vielä muistin, mutta mukavaa oli. Selvästi huomaan uidessa, että meininki on nyt parempi kun olen lisännyt uintimäärää.

Illalla meillä oli vielä noin 45 minuutin pilates-henkinen venyttelysessio.

Tänään skippasin aamulenkin, kun jo kahtena edeltävänä päivänä olin selkää kiusannut juoksemisella. Satsasin palautumiseen, ja nukuin puoli yhdeksään. Yhden luennon jälkeen pääsimme taas uimaan, ja nyt harjoiteltiin otteen hakua ja nopeutta. Otteen haussa uimme setissä tällaisen setin neljä kertaa

25 mkädet nyrkissä
50 m vaparia
25 m etu- ja keskisormi pystyssä, muut nyrkissä
50 m vaparia
25 m etusormi pystyssä, muut nyrkissä
50 m vaparia
25 m potkuja
50 m vaparia

ja nopeutta harjoitimme mm. tällaisella harjoituksella (tehtiin kuusi kertaa):

25 m sukellus päädystä, ekat 6 vetoparia täysiä, loppu rentoa
50 m vaparia rennosti
25 m hyppy altaaseen ja ekat 6 vetoparia täysiä, loppu rentoa
50 m vaparia rennosti

Ekat kaksi kertaa lasit tippuivat päästä, mutta kolmannesta kerrasta eteenpäin ne pysyivät jotakuinkin paikallaan kun tein vähän matalamman hypyn.

Koska laiskottelin leirillä, tuli tunteja päättyneellä viikolla leiristä huolimatta vain reilut 10:

ma lepo
ti pilates 60 min, työmatkapyöräily 70 min
ke jooga 45 min, uinti 60 min
to työmatkapyöräily 64 min
pe juoksu (sis. tekniikkaa) 90 min
la uinti 90 min, juoksu 30 min, lihashuolto 45 min
su uinti 60 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti