sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Lukkojen takana

Mökillä sattui tänään hauska tapaus, kun lukitsimme Peten kanssa itsemme aittaan. Sen lukko on alusta asti ollut rikki niin, että jos oven laittaa lukkoon, sitä ei saa auki sisäpuolelta. Puolen päivän kanssa menimme katsomaan, että siellä on kaikki kunnossa ja epähuomiossa Pete veti oven perässään kiinni. Kummallakaan ei tietenkään ollut kännykkää mukana ja lapset olivat sisällä mökissä nettailemassa ja lukemassa. Pelastukseksi koitui se, että moussaka oli uunissa ja munakello pirisemässä reilun puolen tunnin päästä. Järkeilimme, että kun se pärähtää, jompi kumpi lapsista tulee terassille katsomaan, missä olemme. Niin kävikin, ja saimme Aten huomion kiinnitettyä. Hän nauroi katketakseen, kun huomasi mitä meille oli tapahtunut, lähes ilkkui meille ikkunan takana. Pete ujutti aitan avaimen hänelle ikkunasta ja vihdoin Atte avasi oven. Hyvä ettei tarvinnut rikkoa ikkunoita! Pete ehti ennen kotiinlähtöä korjata lukon, ettei näin käy enää toista (tai oikeastaan neljättä, jos kaikki lasketaan) kertaa.

Iltapäivällä kävimme Peten ja Aten kanssa uimassa tunnin treenin Helsinginkadun uimahallissa. Pete epäilee, että Atte on jo häntä nopeampi. Nopeasti on poika oppinut uimaan, jos näin tosiaan on. Huomenna Aten treeni jatkuu Cetuksen vapaauintikurssilla Keski-Espoon uimahallissa. Ajattelin samaan aikaan mennä uimaan itsekin, vaikka perinteisesti maanantai onkin minulla ollut lepopäivä.

Päättyneellä viikolla sain kasaan vain reilut kuusi tuntia. Olo oli vähän vetämätön keskiviikkona, ja kuntopiirissä perjantainakin oli haluton olo. Ehkä jotain syysväsymystä ilmassa?

ma lepo
ti pilates 60 min, työmatkapyöräily 70 min, juoksu 38 min
ke lepo
to juoksu 39 min
pe kuntopiiri ja pidot 70 min
la juoksu 42 min
su uinti 60 min


Maantiepyörääkin on jo vähän ikävä, se on ollut Velosportissa jo viikon odottamassa laakerin vaihtoa.

2 kommenttia:

  1. Tästäpä tuli mieleen itelle sattunut hauska tapaus vuosien takaa, kun asuttiin vielä kerrostalossa, eikä meillä ollut saunaa. Meillä oli aina välillä tapana käydä äitini asunnolla saunomassa, silloinkin kun hän ei itse ollut kotona. Kerran oli oikein kiva kesäilta ja päätettiin mennä takaterassille vilvoittelemaan. Sanoin Juhalle, että älä laita ovea kiinni ja hän kuuli, että laita ovi kiinni. Naps. Siellä oltiin. Onneksi oli sentään pyyhkeet päällä. Hetki ihmeteltiin ja päätettiin hipsiä etuovelle katsomaan olisiko se jäänyt auki (vaikka tiedettiin että ei ole). Koska äitini asuu rivitalossa eikä edes päätyasunnossa, jouduttiin kulkemaan naapurin takapihan läpi. Hän sattui huomaamaan meidät ja tuli ulos ihmettelemään. Onneksi samalla naapurilla sattui olemaan yleisavain. Huh :D

    VastaaPoista
  2. Ammi, kiva kuulla, että muillekin sattuu kömmähdyksiä. Onneksi oli pyyhkeet ja yleisavain löytyi nopeasti!

    VastaaPoista