lauantai 12. marraskuuta 2011

Watteja ja vetoja

Heti aamusta lähdimme Peten kanssa työpaikkani salille tutustumaan Wattbikeen. Puolisen tuntia olimme ainoat ihmiset koko salissa, ja saimme ihan rauhassa lueskella käyttöohjetta ja kokeilla erilaisia juttuja. Molemmat ajoimme parisenkymmentä minuuttia. Mitään sen ihmeempää tavoitetta ei ollut, kunhan tutustuimme laitteeseen.


Eilinen kuntopiiri tuntui jaloissa; syke nousi ehkä vähän turhan korkealle ja hiki virtasi. Tässä Wattbiken datat:

treenin kesto 20.22
power avg 146 W
power peak 251
left/right 50/50
cadence 87 rpm
cadence peak 98


Wattbikesta näkyy hyvin myös se, miten tasaisesti pyörittää kampia. Meillä molemmilla tuli vähän samankaltainen kuvio, oikealle kallellaan oleva kahdeksikko. Oikealla jalalla onnistuu työntäminen paremmin, vasemmalla nostaminen. Peten kuvio näkyy tässä:


Ensi kerralla suunnitelmissa on tehdä Wattbikella 20 minuutin testiajo, johon saimme ohjeet Jupikselta. Tuskin maltan odottaa!

Samalla reissulla vein maantiepyöräni Velosportiin laakerinvaihtoon, ja Petelle tarjoutui hyvä tilaisuus latsellaan tri-pyöriä. Sellainen taitaa nyt ihan oikeasti olla hankintalistalla. Ja tarvitaanhan me kolmas kisakelpoinen pyörä ensi kesäksi, ettei pojan sentään maasturilla tarvitse kilpailla...

Ennen uintitreenejä ehdimme vielä katsomaan tyttären harjoituskilpailuja esteratsastuksen ristikkoluokassa Primus-tallilla. Rata sujui häneltä virheittä, kuten useimmilta muiltakin nuorilta. Olipa yllättävän jännittävää seurata oman lapsen suoritusta, lähes henkeä pidätellen istuimme hievahtamatta paikoillamme. Kuvat eivät onnistuneet kovinkaan hyvin, koska salamaa ei saa käyttää ja pitempi putkikin unohtui kotiin. Ehkä tästä nyt kuitenkin välittyy vähän sitä tunnelmaa:


Illan uintitreeneissä koin taas pienen valaistumisen hetken käsivetoa harjoitellessa. Tuntui siltä, että todella pääsin vedossa käden päälle ja uinti tuntui vauhdikkaalta ja helpolta. Tekniikkatreeni alkaa ilmeisesti tuottaa vähän tulosta. Lopussa tehtiin vielä lemppari-scullingiani: jalat edellä selällään kädet pään yläpuolella työnnetään kroppaa eteenpäin. Sitä olen jonkun verran treenaillutkin ja tänään sekin sujui hyvin.

3 kommenttia:

 1. Ratsastuskisoissa jännittäminen muuten oikeesti on piinaavaa! Olin yleensä itse radalla, mutta äiti ei välillä kestäny ollenkaan ja meni näköetäisyyden ulkopuolelle. :D Se oli kiva harrastus ennen kuin triathloninnostus iski kunnolla.:)

  Watbikella treenaaminen kuulostaa muuten aika mielenkiintoiselta, en tajunnutkaan että siitä saa irti noin paljon dataa.

  VastaaPoista
 2. Löytyisiköhän Jyväskylästä tai lähistöltä Wattbikea? Tollanen datamäärä kelpais mullekin.

  VastaaPoista
 3. Iina, oli tosiaan ihan odottamattoman jännittävää katsomossa. Ei kuitenkaan tullut mieleen mennä ulos odottelemaan, ehkä sitten kun esteet ovat vielä korkeammalla. Wattbike on tosiaan yllättävän mielenkiintoinen.

  Kauramoottori, niitä voi ainakin täällä pk-seudulla vuokratakin. Kannattaa googlailla. Sekin on kiva, että olosuhteet on Wattbikella aina samat, ja datat keskenään suoraan vertailukelpoisia. Tavoitteena on pystyä esittämään talven mittaan yhä parempia tuloksia!

  VastaaPoista