maanantai 26. joulukuuta 2011

Jouluviikko

Kotimatka mökiltä tänään olikin normaalia jännittävämpi. Siinä oli oma osansa tielle kaatuneilla puilla, kiertoteillä, talkoohengellä ja moottorisahallakin. Kaikki meni kuitenkin hyvin. Jätimme sähköttämän, viilenevän mökin hieman suunniteltua aikaisemmin, ja onneksi kotona riittää lämpöä ja valoa.

Sain Peteltä joululahjaksi toivomani jalustan kameralle, ja ekat kokeilut sillä ja kameran itselaukaisimella on nyt tehty! Tällaisen kuvan nappasin eilen joulupidoista mökkiterassilla:


Ennen kuntopiiriä kävimme lyhyellä juoksulenkillä, ja kylläpäs tuntui raskaalta ja jopa huonolta juosta suklaan ja marmelaadin voimalla. Ihan tunsin, miten ne kaikki konvehdit löllyvät vatsassa. Sykekin nousi normaalia korkeampiin lukemiin. Pikku spurtti otettiin yhdessä ylämäessä, ettei se ihan tasapaksuksi lönkyttelyksi mennyt.

Kuviin liittyen on koneellani ilmennyt yksi uusi ongelma: Picasa ei enää automaattisesti hae uusimpia kuvia kovalevyltä kuten ennen. Ilman Picasaa en osaa pienentää kuvia, ja tuo ylläolevakin vie nyt ihan kamalasti levytilaa Bloggerista. Läppärini kovalevy on kyllä melkoisen täynnä, ehkä se on osasyy pulmaan. Pitäisi varmaan hankkia joku mediaserveri kaikille kuville ja videoille, ettei tila loppuisi kesken.

Viime viikolla liikuntaa tuli reilut viisi tuntia:

ma lepo
ti pilates 45 min
ke juoksu 32 min, uinti 60 min
to uinti 60 min
pe uinti 60 min
la lepo
su juoksu 39 min, kuntopiiri 20 min


Perjantaina yritin sukeltaa pojan esimerkkiä ja ohjeita noudattaen 25 metriä mutta epäonnistuin surkeasti. Pää ei tainnut kestää, tykkään enempi olla pinnalla kuin sen alla. Täytynee nöyrästi jatkaa harjoittelua.

6 kommenttia:

 1. Onko siinä jalustassa nyt kuulapää vai kinopää? :) Minä sain toivomani (isomman) kameralaukun. Jospa tästä eteenpäin saisin pidettyä putket yhdessä paikassa, eikä niitä olis pöydällä, hyllyssä ja laatikossa. Niin ja sohvallakin välillä... :D

  VastaaPoista
 2. Ammi, siinä on kinopää. Se on tämä: http://www.rajalacamera.fi/slik-pro-400dx-sh-705e-kinopaa/24503370/dp?openGroup=529

  Mulla on iso kamerareppu, johon mahtuisi vielä hyvin nykyisten kamppeiden lisäksi pari-kolme putkea... Se on kyllä aika iso ja painava mukana pidettäväksi, onneksi on sitten pienempi kameralaukku.

  VastaaPoista
 3. Minä halusin nimenomaan olalla kannettavan laukun. Voi olla hieman tyhmää, mutta mulla on pieni reppu ja olen kokenut repun hankalaksi monissa tilanteissa. Äitilläni on sitten iso kamerareppu, jota saan lainata, jos lähden vaikka luontoon kameran kanssa. Tai sitten käytän omaa pikkureppua ja otan vaan ne putket, joita kuvittelen tarvivani.

  Ei pahan hintainen tuo jalusta :) Mutta mun seuraava ostos on se Lightroom. Onneksi olen opiskelija ;)

  VastaaPoista
 4. Joo, jalusta oli hyvässä tarjouksessa. Toistaiseksi se kinopää tuntuu ihan kätevälle.

  Mulla on muutenkin noiden laukkujen kanssa vähän "ongelmaa", kun niitä tuppaa kertymään nurkkiin.

  Aah, opiskelija-alennukset oli kyllä kivoja!

  VastaaPoista
 5. Hei

  Hyvää talvilomaa ja onnellista uutta vuotta täältä puolimatkasta.

  Picasa ongelma voi korjaantua määrittelemällä tutkittavien kansioiden asetukset picasasta (kts linkki alla).

  http://support.google.com/picasa/bin/answer.py?hl=en&answer=11511

  Aika reipasta käydä jouluna lenkillä :]. Lisää kuvia vain blogiin. Niitä on kiva katsella.

  tsemppiä
  Eero aka. Puolimatkassa

  VastaaPoista
 6. Kiitos samoin, Eero! Täytyypä tsekata tuo linkki, ehkä saan sitten tänne taas vähän lisää kuviakin!

  VastaaPoista