lauantai 31. joulukuuta 2011

2012 > 2011

Sain Jamesilta meilitse videoita ja kirjalliset ohjeet jatkotreenaamiseen eilisen valmennustapaamisen perusteella. Kysyin ja sain luvan myös niiden postaamiseen, thank you James! Tästä linkistä juoksua hidastettuna. Kun oikein tarkkaan katsoo, voi huomata kuinka vasen jalka rullaa nopeammin ja paremmin kuin oikea. Lantio ei ole suorassa kuten pitäisi. Toisessa videossa teen voimaharjoituksia, ja välillä näyttää siltä että pitää oikein keskittyä jotta muistaisi kumpi on oikea ja kumpi vasen. Onpa kuitenkin tosi kiva muisto ja hyvin palautuivat opit mieleen kun videota katsoin. Ennen jokaista juoksulenkkiä pitäisi tehdä hartiasiltaliikkeitä 3x15 molemmilla jaloilla. Huuh, vieläkin on pakarat kipeinä eilisestä! Muita lihaskuntoliikkeitä aion tehdä kerran viikossa tunnin ajan radalla niin, että juoksen 400 m, teen lihaskuntoliikkeen, juoksen 400 m, teen toisen liikkeen jne. Toivottavasti tämän treenailun tuloksena saan oikeat lihakset aktivoitumaan juoksussa ja selkäongelmat unholaan.

Treenipäiväkirjaan on tänä vuonna kertynyt reilut 402 tuntia liikuntaa, mukaanlukien työmatkapyöräilyt. Ensi vuonna on tavoitteena lisätä määrää hieman ja laatua vielä enemmän. Tässa apuna on Jupis, jolta tulikin meiliin jo alkuvuoden treenihahmotelmaa. Maanantai on myös ensi vuonna lepopäivä, muille päiville riittää mielenkiintoisia treenejä.

Ensi vuoden kisoista varma (=ilmoittautuminen ok) on vasta Helsinki City Run toukokuun alussa. Sen lisäksi kaavailen osallistuvani Kiskon olympiamatkalle ja ehkä muutamaan muuhunkin varttimatkan kisaan Suomessa. Joroisille lähden Peten huoltaja/kuvaajaksi. Ensi vuoden tärkein tavoitteeni on saada juoksutekniikka kuntoon. Eikä haittaisi yhtään jos saisin olympiamatkan loppuajan lähemmäksi tai jopa alle kolmen tunnin. Niin ja puolimaratonenkkakin voisi jatkossa olla lähempänä kahta tuntia kuin nyt (2.08). Jos se ei onnistu HCR:llä niin ehkä sitten jollain toisella puolikkaalla.

Enemmän ja parempaa on siis suunnitelmissa ensi vuodelle. Tämän vuoden viimeisen postauksen myötä toivotan sinulle onnellista ja innostavaa uutta vuotta 2012!

4 kommenttia:

 1. Heip! Mitä noi hartiasiltaliikkeet oikein on?

  VastaaPoista
 2. Heip Mimmi Turusta! Ne liikkeet näkyvät tuolla toisella videolla ihan alussa. Tässä lyhyesti:
  1) koukkuselinmakuulla, vain kantapäät maassa nosta keskivartalo ylös ja pidä ylhäällä 5-10 sek.
  2) sama juttu mutta ylhäällä nosta jalat suoraksi eteen vuorotellen. Pidä kädet lantiolla ja varmista, ettei se liiku.
  3) tässä versiossa pidä toinen jalka koko ajan suorana ja laske lantiota ylös ja alas.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Hyvää uutta vuotta teillekkin!

  VastaaPoista