tiistai 22. toukokuuta 2012

Duathlondebyytti

HelTri Cupin duathlon kisattiin tänään Kuusijärvellä. Vielä eilen vähän jänistin ja yritin ylipuhua Petrin tekemään kanssani oman duathlontreenin kotinurkilla, mutta onneksi hän puhui minut ympäri. Jotenkin hirvitti lähteä kisaamaan niin kovassa seurassa, varsinkin kun juoksua oli niin paljon ja tiesin että koko kisa käytäisiin omalla tukaluusalueella. En ollut koskaan aikaisemmin osallistunut duathloniin, viime vuonna olin sentään seurannut kisaa toimitsijana.

Nopeasti töiden jälkeen laitoimme kimpsut ja kampsut autoon ja lähdimme Kuusikselle. Melko paljon oli rannalla porukkaa, ja meidänkin kisassa lähes 40 osallistujaa. Pian ryhmityimme koko porukka lähtöviivan taakse takariviin ja lähdettiin matkaan.

Kisa aluksi juoksimme kaksi kierrosta Kuusijärven ympäri, yhteensä noin 3,5 kilsaa. Ensimmäisen kierroksen yritin sinnitellä parin ystäväni vauhdissa, mutta juuri ennen toisen kierroksen alkua aloin jäädä. Juoksuvauhti ei vaan riittänyt. 14 kilsan pyöräosuudelle lähdin toiseksi viimeisenä. Matkan puolivälin jälkeen minut ohitti kisassa sillä hetkellä viimeisenä ollut J. Pyörä tuntui kulkevan kuitenkin ihan mukavasti ja siinä ajellessa yritin pitää mielessä sen, että vielä pitäisi jaksaa juosta kisan viimeinen viiden kilsan pyrähdys. Toisen juoksuosuuden aluksi pohkeet meinasivat krampata. Sellaista en ollutkaan ennen kokenut, hyvä että pikkukrampit menivät pian ohi ja sain rytmistä kiinni. Jo heti alussa ymmärsin, etten tulisi ketään ohittamaan. Niinpä keskityin vain nauttimaan hienosta ilmasta ja juoksemisesta.

Maaliin tulin siis koko porukan viimeisenä. Eipä sekään tuntunut niin pahalta kuin olin etukäteen ajattelin. Oikeastaan päinvastoin, maalissa oli oikein kiva fiilis ja parin minuutin hengähdyksen jälkeen mukava itsensävoittanut olo. Ketään muutahan en tänään voittanutkaan, hahaa!


Paljon kiitoksia järjestäjille, kanssakilpailijoille ja kannustajille! Taas yksi tosi onnistunut tapahtuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti