perjantai 3. elokuuta 2012

Kuopioon!

Lähdemme sittenkin Aten kanssa kisaamaan Kuopioon perusmatkalle reilun viikon päästä. Sain meille huoneen Puijonsarvesta, joka sekin on ihan kisapaikan läheisyydessä. Pete lähtee mukaan kuskiksi, kuvaajaksi ja kannustajaksi. Itse kisasta olen kuullut pelkkää hyvää, ja odotukset ovat siis korkealla. Pajulahden kisa jää nyt sitten väliin.

Eilen kävin juoksemassa reilun tunnin lenkin muutamine lyhyine vetoineen, ja ihmettelin, miksi jalat tuntuvat tukkoisilta ja vauhti on normaaliakin hiljaisempaa. Edellisenä päivänä olimme Peten kanssa pyöräilleet kevyesti tunnin verran Helsingin keskustaan ja takaisin, mutta syy taisi sittenkin olla tiistaisessa tempokisassa. 20 km loppuaika oli minulla 39.07, ja se oikeutti koko porukan viimeiseen sijaan. No, sama sijoitus tuli koettua jo kevään duathlonissa.

Tänään ajelin töihin maantiepyörällä, ja aamulla parasta reittiä etsiessäni kaaduin. Tämä sattui Lauttasaaressa saaren länsipuolen metrotyömaan kieppeillä, kun jäin kuikuilemaan sitä, pääseekö siitä läpi vai ei. Olin jo irroittanut vasemman jalan klossin, mutta harmikseni renkaat pysähtyivät hitaassa vauhdissa kokonaan hiekkaan, ja kaaduin oikealle kyljelle. Ei siinä kuitenkaan onneksi pahemmin sattunut, oikea käsi ja lonkka ottivat vastaan pahimmat iskut. Katsoin nopeasti ympärilleni näkikö kukaan (ei), irroitin vasemmankin jalan polkimesta, nousin ylös ja pudistelin vaatteet hiekasta. Lopuksi vielä suoristin vinoon menneen satulan mukana olleella hienolla työkalulla. Taisikin olla ensimmäinen kerta kun sitä käytin!

Loppumatkasta alkoi tuntua kipua oikean lapaluun tienoilla, ja kävinkin sitten työterveydenhuollossa raportoimassa tapahtuneen ja hakemassa särkylääkkeen. Onneksi kaaduin työmatkalla! Kotimatkan sain ajettua ihan hyvin, vaikka lapaluun tienoolla aina silloin tällöi vihlaiseekin. Lisäksi pientä särkyä tuntuu oikeassa ranteessa ja lonkassa, mutta eiköhän se tästä.

Toivottavasti pääsen jo huomenna taas pyörän päälle, suunnitelmissa on 2,5 tunnin pk-lenkki.

6 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, loistavaa että tulette Kuopioon. Kivaa että on paikalla lisää seurakavereita. Viime vuonna ainakin kisa oli loistava, ja uskon että tänäkin vuonna järjestelyt pelaa. Toiseksi nauratti toimintamalli kaatumisessa, mulla menee meinaan aina (sattuu usein ainakin hiihdossa) samanlailla, eli: 1) kaatuminen 2) tarkista näkikö kukaan 3) arvioi kalustovahingot 4) jos muistaa ja jaksaa niin vilkaise että omat raajat suurinpiirtein paikoillaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että sielläkin nähdään sitten, Toffe!

   On se niin noloa kaatuilla, mutta kai sitä aina jotain oppii...

   Poista
 2. Jee, Kuopiossa nähdään! Se on ainakin kolmena viimeisenä kesänä ollut tosi kiva kisa - näin subjektiivisesta kotikaupunkinäkökulmasta. Tuun sit aamulla kannustamaan mm. sua ja Attea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeepä jee, Iina! Tosi mahtava juttu. Kuopion kisa vaikuttaa hyvältä mahdollisuudelta taas tavoitella uutta ennätystä.

   Nähdään siellä! (Jos ei Rykäsyssä tiistaina).

   Poista
 3. Kiva, että pääset lähtemään Kuopioon! Pitkä matka sinne on yhden perusmatkakisan vuoksi, mutta toivottavasti reissusta tulee hyvä ja kisa vastaa odotuksiasi. Nähdään Kuopiossa!

  Pikaista parantumista lapaluulle ja tsemppiä treeneihin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä matka on tosiaankin. Nähdään siellä!

   Kiitos samoin tsemppiä treeneihin, Päivi!

   Poista