lauantai 18. elokuuta 2012

Vastauksia

Blogimaailmassa on jo joitakin viikkoja kierrellyt 11 kysymyksen haaste eri variaationeen. Sain haasteen Jaanabalta ja Mirkalta, ja vihdoinkin löysin aikaa vastata molempien kysymyspattereihin. Tässä nämä pohdinnan tulokset, ensin vastaukset Jaanaban settiin:

1. Kauanko olet harrastanut liikuntaa?

Säännöllisesti nelisen vuotta. Sitä ennen kävin lenkillä silloin tällöin mutta en mitenkään säännöllisesti tai muutenkaan fiksusti.

2. Mitä ajattelet liikkumattomista ihmisistä?

En mitään erityistä. Olen itsekin viettänyt niin monta vuotta liikkumatonta elämää, että ymmärrän hyvin ettei liikunta kaikkien ihmisten arkeen mahdu. Olisihan se kiva intoilla kaikille, miten ihanaa liikkuminen on. Pyrin kuitenkin olemaan neuvomatta ketään, jos ei minulta erikseen neuvoja kysellä.

3. Oletko eläinten ystävä, onko lemmikkieläimiä?

Minulla ei ole koskaan ollut eikä varmaan tulekaan lemmikkieläimiä, en kyllä voi sanoa olevani eläinten ystävä. Mökillä tykkään kyllä bongailla lintuja, mutta sitä ei varmaan lasketa.

4. Jos saisit valita vain yhden lajin mitä harrastaa mikä se olisi?

No kyllä se varmaan triathlon olisi.

5. Oletko Facebookissa, miksi?

Olen. Liityin vuonna 2007, koska silloin piti työn puolesta pysyä kärryillä verkkopalvelujen kehityksestä ja fb oli Suomessa melko uusi juttu.

6. Oletko liikunnallisesta perheestä lähtöisin?

Enpä voi kehua olevani. Ehkä joskus kävimme yhdessä hiihtämässä, mutta ei sen kummempaa. Suvussa on kyllä joitakin henkilöitä, jotka ansaitsevat elantonsa urheilun parissa valmentajana.

7. Unelmiesi matkakohde?

Petrin kanssa haluaisin päästä Italiaan Garda-järvelle (pyöräilemään) 20-vuotishääpäiväksi. Se on jo ensi kesänä. Pariisiin, New Yorkiin ja Lontooseen minut olisi myös helppo houkutella mukaan.

8. Kuinka paljon nukut?

Viikolla seitsemisen tuntiä yössä, viikonloppuisin yhdeksän.

9. Lempiruokasi?

Kantarellirisotto, siskon tekemä.

10. Aiotko liikkua niin kauan kuin mahdollista?

Tottakai, tavalla tai toisella nyt kun tässä on vauhtiin päästy.

11. Kuinka vanha olet?

44 vuotta.


Ja sitten vielä Mirkan haastekysymykset:

1. Älyttömin/mieleenpainuvin urheilulaji tai liikuntaan suuntautuva asia jota olet koskaan kokeillut?

Yksi mieleen jäänyt kokemus oli lumikenkäily Mount Airen huipulle joitakin vuosia sitten Salt Lake Cityssä. Petrin mieleen on kuulemma liikuntasuorituksistani painunut lumilautailukokeilu Himoksella pari vuotta sitten.

2. Mikä on paheesi?

Irtokarkit. Olen lähes jatkuvasti karkkilakossa, mikä näin nelikymppiselle on kyllä aika naurettavaa.

3. Onko sinulla tai onko sinulla ollut muita kuin liikunnallisia harrastuksia? Mitä?

Nuorena olin useita vuosia partiossa, se oli tosi hyvä harrastus monella tapaa. Valokuvaustakin voisin ehkä sanoa harrastavani, ainakin vähän.

4. Jokaisella on joku elämänviisaus jota noudattaa. Mikä on sinun mottosi?

Olisi hienoa, jos voisin aina kohdella muita kuten toivoisin itseäni kohdeltavan. RoadID:ssäni lukee "No sissy moments"; pyrin olemaan valittamatta ja viemään loppuun sen minkä aloitin.

5. Miten rentoudut ja nautiskelet elämästä kaikkein parhaiten?

Yksinkertaiset asiat ovat parhaita, eli perheen kanssa mökillä tai kotisohvalla. Lukeminenkin rentouttaa, minulla on aina yksi kirja kesken. Luen sitä sängyssä ennen nukahtamista, kesälomalla ehkä myös rantakeinussa mökillä.

6. Mikä on suurin haaveesi jonka aiot vielä toteuttaa?

Vaikea kysymys! Haaveeni ovat melko pieniä mutta toisaalta taas suuria: haaveilen hyvästä elämästä ja siitä, että saan nähdä lasteni kasvavan.

7. Rantaloma, kaupunkiloma vai mökkiloma?

Mökkiloma, jonka lomassa pieni pyrähdys johonkin kaupunkikohteeseen. Ihan pelkälle rantalomalle en lähtisi, mutta vaikkapa Kanarialle tai Mallorcalle pyöräilemään kyllä.

8. Mikä on ehdottomasti paras kuukausi vuodesta, vain yksi ja miksi?

Huhtikuu, kun lumet sulavat ja kevät alkaa olla kunnolla vauhdissa. Johtuukohan se siitä, että olen syntynytkin huhtikuussa?

9. Olet järjestämässä ns. "Neljän tähden illallista". Mikä olisi sinun 3 ruokalajin menusi eli alku-, pää- ja jälkiruoka?

Alkuruuaksi mustajuurikeittoa, pääruuaksi grillattua lohta, uunijuureksia ja uusia perunoita, jälkiruuaksi omanakaurapaistosta ja vaniljakastiketta.

10. Mainitse kolme asiaa joista et luopuisi mistään hinnasta?

Jos asia tarjoittaa jotain tavaraa tai muuta käsinkoskelteavaa, niin vihkisormuksesta, mökistä tai valokuvakansioista lasten vauva-ajalta en luopuisi mistään hinnasta. 90-luvulla meidän lasten ollessa vielä pieniä kuvattiin vielä filmille, ja niiden kehittäminen tuli ihan älyttömän kalliiksi. Varsinkin, kun ei koskaan tiennyt mitä sieltä tulee. Aika harvoin tuli nappiotoksia. Kaiken muun myisin jos joku tarjoisi minulle riittävän paljon rahaa. Pyrin olemaan kiintymättä tavaraan.

11. Mitä osaa eläimet näyttelevät jokapäiväisessä elämässäsi? Mitä eläimiä sinulla on tai haluaisitko ottaa lemmikin ja jos niin minkä?

No sattuipa samanlaienen kysymys kuin Jaanaban setissä. Eläimillä ei ole oikeastaan mitään osaa jokapäiväisessä elämässäni, paitsi ehkä sillä kyyhkyllä jolla on pesä meidän katolla ja jonka ääntelyä iltaisin kuuntelemme. Ei ole lemmikkejä eikä tule.


Aika moni näyttää tähän jo vastanneen, mutta olisi kiva nähdä mitä Arja, Toffe, Jupis, Hartsa ja Elli näihin vastaisivat! Saatte valita ylläolevista 22 kysymyksestä ne, joihin haluatte vastata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti