perjantai 14. lokakuuta 2011

Aktiivipyöräilijä

Sellon pyörässä tiistaina edellinen asiakas haki cc-pyöräänsä ensihuollosta ja valitteli sitä, että oikean jalan lahje voi rispaantua ajaessa kun ei pyörässä ole ketjunsuojusta. Myyjä sanoi siihen, että pyörä on tarkoitettu aktiivipyöräilijöille ja nyökkäsi minun suuntaani. Olin vissiin trikoissani aktiivipyöräilijän näköinen, kypärä päässä ja kaikkea.

Välillä olen miettinyt, että voisi olla kiva olla aktiivipyöräilijän lisäksi myös pyöräilyaktiivi. Yhteen mielenosoitukseen jo tänä syksynä osallistuin. Siinä oli tavoitteena saada paremmat pyörätiet Helsingistä länteen.Yllätyin tapahtuman uutisoinnissa lähinnä siitä, kuinka paljon pyöräilijöihin negatiivisesti suhtautuvia ihmisiä löytyi uutista kommentoimaan. Se tuntuu melko hämmentävältä, koska noudatan liikennesääntöjä parhaani mukaan jalankulkijana, pyöräilijänä ja autoilijanakin. En koe minkäänlaista tarvetta "opettaa" muita liikenteessä, vaan uskon yhteispeliin. Toisaalta olen elävä esimerkki siitä, että espoolainenkin ihminen voi kokea pyöräilyherätyksen ajettuaan monta vuotta töihin kahden kilometrin matkan henkilöautolla. Vieläkin ihmettelen, miksen silloin koskaan kaivanut pyörää esiin.

Mukavasti löytyy hyviä pyöräilyaiheisia blogeja suomeksikin mm. nämä: Muukalaisia vesirajassa, Kaupunkifillari, Pyöräilyä Helsingissä ja Fillarikesä.

Eilen kävin uimassa tunnin uimassa kokeneiden ryhmässä. Aika täyttä oli radalla ja melkoista haipakkaa mentiin. Kuntopiirissä oli yllätysalku: 3 minuutin pito. Jännästi siinä tulee lämmin, vaikkei edes liiku. Kolmen kuntopiirikierroksen jälkeen tehtiin normaalin lankun (2 min 5 s) lisäksi minuutin kylkilankut ja vihoviimeiseksi vielä minuutin pito. Huomiseksi olen vähän kaavaillut pientä maantielenkkiä, jos vaan keli on yhtä hieno ja aurinkoinen kuin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti