sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Ennätyksiä

Meidän molempien (siis Peten ja minun) hieno kausi saatiin arvoiseensa päätökseen tänään Vantaalla loistokelissä. Pete lähti maratonille tavoittelemaan neljän tunnin alitusta ja minä reilulle kympille (Fun Run) tavoitteena alle tunnin aika.

Lähdimme kotoa aamulla vähän ennen kymmentä, ja olimme kisapaikalla kymmentä yli. Haimme numerot, kävimme veskissä ja Pete lähti vähän verrailemaan. Paljon tuttujakin nähtiin. Maratonin lähtö oli yhdeltätoista, ja seurasin kisaa muutamassakin paikassa. Peten juoksu näytti hyvältä, ja vauhti oli alle neljän tunnin. Kun Pete lähti kolmannelle kierrokselle ja oman juoksuni lähtöön oli 45 minuuttia, kävin autolla jättämässä ylimääräiset vaatteet ja muut kamppeet sinne. Juoksentelin vähän, ja kävin kisakeskuksessa venyttelemässä selkää.

Fun Run lähti liikkeelle 13.45, ja olin päättänyt yrittää juosta vähän epämukavuusalueellakin. Niinpä annoin sykkeen nousta heti yli 170:een, ja siellä se pysyi vaivatta loppuun asti. Kun jo aika alussa alkoi tuntua pahalta, mietin vaan että siltähän sen varmaan pitäänkin tuntua. Pari hyvää selkää oli edessä, ja niiden vauhdissa yritin pysyä. Kymmenen kilsan kohdalla olin juossut oman kellon mukaan 53.50, ja viimeisellä 600 metrillä yritin ottaa pientä loppukiriäkin. Loppuaikani oli 56.54. Maaliintulon jälkeen otin vettä ja mehua ja menin kiireesti loppusuoralle odottamaan Peteä, jonka oletin edelleen olevan alle neljän tunnin vauhdissa. Sieltä hän pian tulikin, ja juoksi hienosti maaliin uudessa ennätysajassaan 3.52.22. Olin niin onnellinen hänen puolestaan!

Mahtava kausi, hieno päivä meille molemmille! Nyt on varmaan aika vähän huokaista ja sitten alkaa suunnitella ensi vuoden kisoja ja tavoitteita.

9 kommenttia:

 1. Onneks olkoon! Epäilemättä aika hyvä fiilis nyt.:)

  VastaaPoista
 2. Aivan loistavaa. Ootte varsinainen vauhtipariskunta ja inspiraationa monille! Onnea hyvistä tuloksista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Iina, ihan mahtavat fiilikset on nyt kyllä kotisoffalla. Houkuteltiin lapsetkin mukaan kahville ja jätskille, oli tosi mukavaa.

  Valter, kiitos paljon!

  VastaaPoista
 4. Hienosti vedetty molemmilta!! :) Paljon onnea upeista tuloksista!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, onnea uusista ennätyksistä :) Tuollaisesta päivästä ja tuloksista saa taas varmasti kourallisen lisää intoa treenata tulevaa kesää varten.

  VastaaPoista
 6. Hienosti juostu! Pidin jo ennen kisaa mainitsemaasi tunnin alitusta läpihuutojuttuna. ;] Seuraava 10km meneekin sitten jo alle 50min.

  Omassa juoksussa ei kauheasti hurrattavaa vaikka en aivan täysin sipannutkaan. No tästä on hyvä jatkaa.

  VastaaPoista
 7. Ninni ja Terpu, kiitos!

  Jaakko, täytyypä vielä miettiä tuota tavoitetta ensi vuodelle. Ja onneksi olkoon Stubbin peittoamisesta!

  VastaaPoista
 8. Hieno juoksu, hyvä Pia!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Martsa! Toivottavasti saadaan lounaslenkit pian pyörimään!

  VastaaPoista