sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Espoon rantapuolikas 23.9.2012

Tälle kaudelle olin asettanut kaksi tavoitetta: perusmatkan triathlon alle kolmeen ja puolimaraton alle kahteen tuntiin. Perusmatkan tavoite täyttyi Kuopiossa elokuussa (2:54:03) ja tänään lähdin Espoon rantapuolikkaalle hakemaan sitä toista alitusta.

Keli oli melko tuulinen ja sateinen, ja siksi lähdimme Peten kanssa Otaniemeen reilun kolmen kilsan päähän autolla, koska autolla pääsisimme sitten nopeammin kotiin suihkuun. Saimme auton parkkiin Otaniemen kirjaston taakse ja kävelimme sieltä urheilukentälle. Vessakäynnin ja lyhyen seurakaverin kanssa juostun alkuverran jälkeen päästiinkin jo matkaan.

Juoksin heti alusta asti ihan jänisten kannoilla. Mietin, että siinä se vauhti varmaan on tasaisinta. Jänikset olivat molemmat miehiä ja heitä oli kaksi. Tasaista vauhtia lähdettiin menemään heti alusta. Tahti oli sellainen, että juoksemiseen piti keskittyä alusta asti, eikä rupattelulle juuri jäänyt sijaa. Porukkaa oli aika paljon, ja jonkin verran ohiteltiin hitaampia ensimmäisten kilometrien aikana. Kengät olivat kastuneet jo verryttelylenkillä, mutta silti välttelin isoimpia lätäköitä.

Huoltopisteillä hiljennettiin sen verran, että sain aina kaapattua mukaan yhden mukillisen vettä. Pete oli aamulla sekoitellut meille vahvat urheilujuomat, ja otin sitä pari kulausta aina ennen huoltopistettä. Huoltopisteillä piti olla tarkkana, etteivät jänikset karkaa liian kauas. Jossain Matinkylässä eroa syntyi nopeasti vajaat kymmenen metriä, mutta onneksi sain sen kirittyä kiinni.

Fiilis ja jaksaminen vähän aaltoili, välillä tuntui ihan hyvältä ja sitten taas ei. Mitään isompia ongelmia en kuitenkaan kohdannut koko matkalla. Sukatkaan eivät hiertäneet, vaikka olivat ihan litimärät kuten kaikki muutkin kamppeet. Westendissä alkoi olla jo ihan hyvä fiilis, koska tunsin loppureitin joka käänteen hyvin, ja tiesin jo jaksavani samaa vauhtia ne jäljellä olevat muutamat kilometrit.

Pienen loppukirin aloitin vasta viimeisen ylämäen jälkeen, kun oli juostu jo 20 kilsaa. Ylämäet eivät muutenkaan tuntuneet mitenkään pahalta, varmaan ne treeniohjelmassa säännöllisesti olleet mäkivedot olivat tehneet tehtävänsä. Olipa hienoa juosta Otaniemen kentälle, kun näin Peten ja Hartsan viimeisessä kaarteessa kannustamassa ja tiesin pääseväni tavoitteeseen.

Loppuaikani oli 1.58.29 ja sijoitukseni nelikymppisten naisten sarjassa 59/270. Paransin viime vuotista aikaani (2.08.13) melkein 10 minuuttia, ja Helsinki City Runissa juoksemaani vanhaa ennätystä (2.01.52) yli kolme minuuttia.

Kiitin jäniksiä tasaisesta vedosta jo matkan aikana, ja toista vielä maaliintulon jälkeenkin. Homma toimi tosi hienosti, lisäpalveluna jaossa oli halukkaille myös geelejä ja energiakarkkeja. Jaksoipa toinen jäniksistä vielä innostaa reitin varrella olevia katsojiakin hurjaan hurraukseen.

22 kommenttia:

 1. Jee onneks olkoon! Tais mennä aikalailla nappiin. :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon hienosta juoksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Mukavasti kulki, ehkä se meno paikoin oli jo lähempänä juoksua kuin raahustamista.

   Poista
 3. Hienoa! Mäkin juoksin alle 2 tunnin, 1:55 aika tarkkaan. :) Pisti toki miettimään, että oisko paremmassa kelissä ollut saumaa vielä parempaan aikaan....? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut! Ainahan sitä voi jossitella... Kuulin lähtöpaikalle kävellessä, kuinka joku takanani sanoi, että onpa hyvä että sataa - sillä voi sitten selitellä tavoitteista jäämistä. Ihme puhetta!

   Seuraava puolikas sitten toivottavasti vähän paremmassa kelissä!

   Poista
 4. Onnea onnea! Sain kannustuksia mieheltäsi maaliin saapusessani. =)
  Mun jänkset lähti viuhtomaan hieman liian lujaa ja jäin niistä siinä seittemän kilometrin kohdalla. Niin tiesin tämän käyvän kun 1.50 jänisten perään lähdin.

  Mulle keli oli just nappi. Sadetta eikä kuumaa. Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaanaba! Pete kertoikin nähneensä sut ja kannustaneensa. KIva, että jäniksiä on joissain puolikkaankin kisoissa. Yllättävän tarkkaa se kuitenkin on se vauhdinpito, 10-15 sekuntia on jo aika iso km-vauhdeissa.

   Mäkin tykkäsin kelistä, mutta lenkkarit olivat kyllä ikävän märät ja painavat.

   Poista
 5. Onnea haamurajan alituksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terpu! Taitaa olla pakko nyt miettiä sitten uusia haamurajoja, kun nämä on vanhat on nyt saavutettu. Ensi kesäksi ehkä jotain pyöräilyyn liittyvää?

   Poista
 6. Onnea enkasta, kurja sää ei onneksi suuremmin tainnut haitata?

  VastaaPoista
 7. Jarmo, kiitos samoin! Ei se lähdön jälkeen pahemmin enää haitannut eikä edes harmittanut. Auto vaan haisee kuulemma nyt märälle ja hielle, kun istuttiin penkkeihin juoksun jälkeen ihan ilman mitään suojauksia. Onneksi auto menee parin viikon päästä vaihtoon...

  VastaaPoista
 8. Ihan mahtavuutta Pia!! Onnea! :)

  VastaaPoista
 9. Upeaa Pia, onnittelut kahden tunnin hienosta alituksesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ninni, kiitoksia! Nyt alkaa jo mielessä kangastella Vantaa, ja mietin että pitäisikö sielläkin sittenkin juosta puolimaraton neljännesmatkan sijaan... Reitti on varmaan vähän nopeampi kuin Espoossa, joten kaksi tuntia saattaisi alittua vieläkin reippaammin.

   Poista
 10. Onneksi olkoon hienosta suorituksesta! Mä juoksin elämäni ekan puolimaratonin eilen, hyvät oli fiilikset kelistä huolimatta :) Mistä nuo viralliset tulokset löytyvät? Mä jotenkin ymmärsin, että ne tulevat vasta paljon myöhemmin.

  -Sannis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä "virallisuudesta", mutta täältä katsoin oman ajan: http://www.racetimer.se/fi/race/show/1023?layout=racetimer

   Poista
 11. Onnittelut tavoitteiden saavuttamisesta! Joko on mietinnässä vastaavat vuodelle 2013?

  VastaaPoista
 12. Kiitos! En ole vielä lyönyt lukkoon muuta kuin Joroisten puolimatkan. Sinne en kyllä uskalla asettaa itselleni aikatavoitetta. Jos Kalmarissa on pre race -sprinttikisa tämän vuoden malliin, voisin sinnekin mennä fiilistelemään.

  VastaaPoista