torstai 22. tammikuuta 2009

Maratonkoulua

Itse asiassa tänään jäi lenkki väliin kun oli työn puolesta iltamenoa. Sääkään ei olisi suosinut VK-lenkkiä, joka siirtyi perjantaille.

Laura kyseli mitä maratonkoulussa tehdään - siitä onkin hyvä kirjoittaa kun on vieläkin jalat kipeenä tiistain maratonkoulun juoksutekniikka-harjoituksesta!

Maraton-koulun ohjelma ei näytä paperilla kovin kummalliselta. Samoja asioita puhutaan ja tehdään yhteisharjoituksin mitä kaikki kirjat on pullollaan. Mutta juju onkin siinä että kun ohjatusti tehdään monipuolista ja räätälöidyn ohjelman mukaisia harjoituksia niin ainakin minulle on tullut harjoitteluun ihan uusi vaihde ja eri vauhtien merkitys ja etenkin lihaskunnon ja juoksutekniikan tärkeys on tullut selväksi. Kun on muutaman kerran tehnyt juokstekniikkaharjoituksia niin ymmärtää varsin selvästi että vauhdin aikaansaamiseksi pelkkä pk-tahkoaminen ei riitä!

Eli vaikka ei mihinkään kouluun menisikään niin mun mielestä kaikkien juoksijoiden kannattaa tehdä juoksutekniikkaharjoituksia säännöllisesti!

1 kommentti:

  1. Kiitos vastauksista. Joskus ajattelin mennä kouluun, mutta en sitten jaksanut taikka ehtinyt. Ehkä joskus vielä tulee mentyä. Olisi kyllä hyvä, jos olis joku oma valkku tms. joka kertois mitä pitää tehdä. Muuten tulee liian helposti juostua niitä PK nylkkyjä vaan..

    Teidän porukalle on haaste mun plokissa, olkaa hyvät.

    VastaaPoista