sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Viikonloppu miesten kesken

Vaimon ja tyttären ollessa Tampereella jalkapalloturnauksessa kotopuolessa vietettiin lenkkeilyn lomassa elokuvailta (James Bond Casino Royale) ja kevyttä shoppaamista (Atelle uudet kuulokkeet iPodiin).

Lauantaina oltiin Aten kanssa Esport Arenan sisäradalla kun oli muka kylmä (-14). Juoksin 10 km, keskisyke 140 ja vauhti 6:09 - eli tosi hyvin kulki! Mutta vielä hauskempaa oli kun Attekin innostui juoksemaan 45 min yhteen pötköön, vauhti oli hyvännäköistä hölkkää varmaan n. alle 7 min / km. Atte on hyvässä kunnossa!

Lauantain elokuvan aikan alkoi valmistautuminen sunnuntain pitkään lenkkiin. 400 gr irtokarkki-annos tuntui juuri sopivalta hiilari-tankkaukselta...

Sunnuntaina sitten lähdin kevyessä lumisateessa (-3) taivallukselle. Ensimmäisen kympin pidin sykkeen alle 140, ja vauhti oli GPS:n mukaan n. 6:30 per km. Sitten vähän pökköä pesään, muutama kilometri meni alle kuuden vauhtia mutta piti vähän rauhoitella että syke pysyi alle 150. Ohjeitten mukaan pitkän lenkin syke minulla pitäisi olla 135 - 145, ja loppua kohden voi päästellä 150.

Kaiken kaikkiaan mittaa tuli 21 km ja aikaa meni 2:10:32. Keskivauhti oli siis 6:12. Ei paha! Menikin Amerikan reissun ja siitä toipumiseen monta viikkoa että juoksu oli takkuista ja vauhti kateissa. Nyt tuntui taas pitkästä aikaa siltä että harjoittelulla on jotain kehittävääkin vaikutusta.

Reitti oli mukava Espoon ja Helsinkin rantoja pitkin:

1 kommentti:

  1. Olipa hyvänkuuloinen pitkä lenkki! Puolikashan siinä mennä suhahti ja vielä hyvään vauhtiin.

    VastaaPoista