torstai 19. marraskuuta 2009

Hidas vai nopea

Kauhea pärske kävi tänään Tapiolan uimahallissa, kun menin uimaan puoli kahdeksan jälkeen illalla. Nopeille uimareille tarkoitetulla radalla oli ainakin kahdeksan uimaria, jotka jonossa kroolasivat tosi kovaa vauhtia. Jäin siis suosiolla sille toiselle kuntouimareille varatulle radalle. Kun kolmannen kerran ohitin yhden naisen, joka ui lähes pystysuorassa asennossa, vaihdoin nopeiden uimareiden radalle. Sieltä oli onneksi jo osa porukasta lähtenyt. Sainkin uitua mukavasti 2,2 km, viimeiset 20 minuuttia yksin radalla.

Aikaisemmin illalla kävin taas Teijalla fysioterapiassa. Iskias paranee kyllä koko ajan, mutta kivuttomien päivien sijaan minulla on toistaiseksi vain kivuttomia hetkiä. Aamulla bussipysäkille kävellessäni havahduin siihen, ettei juuri silloin sattunut selkään eikä jalkaan. Se oli hieno tunne. Myöhemmin päivällä iskias kyllä muistutti taas itsestään. Kipulääkkeitä en kuitenkaan ole enää tarvinnut, en edes Panadolia.

Tavoitteena on edelleen päästä juoksemaan tammikuussa, mutta sitä ennen pitää selän olla kokonaan oireeton. Kun selkä on kunnossa, alan tehdä säännöllisesti ja paljon vatsa- ja selkälihasliikkeitä, jotta lihakset tukisivat selkää mahdollisimman hyvin. Myös fysioterapiassa käyn säännöllisesti kahden-kolmen viikon välein.

Ostin tänään lisäsalaman kameraani, mutta en vielä ehtinyt kokeilla sitä. Rajalan myyjä kun ei muistanut myydä minulle pattereita, enkä uinnin jälkeen ehtinyt enää Alepaan. Aten taekwondon vyökoe on kahden viikon päästä, ja siihen mennessä pitäisi oppia toimimaan edes auttavasti sen salamankin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Haa taekwondo.
  Kysymykseni kuuluu, voisitko itse harrastaa sitä ja jos voisit niin miksi. Tai miksi et?
  Tammikuussa Tampereen jollakin seuralla alkaa aikuisten alkeet ja harkitsen vakavasti. Ainakin se toisi voimaa (kai) jalkoihin.

  Kannattaa heti vaan mennä nopeitten radalle jos ui reippaasti. Tavalliset kuntouimarit uivat keskimäärin tosi hitaasti ja se hermostuttaa.

  VastaaPoista
 2. Hei Jaanaba, tässä mun ihan subjektiiviset plussat ja miinukset taekwondon harrastamiselle:

  + salilla tosi mukava fiilis ja ihan mahtavat, rauhalliset ohjaajat
  + tosi monipuolista liikuntaa, näyttää aina tulevan kunnolla hiki, paljon lihaskuntotreeniä
  + oppii pulustautumaan tarvittaessa
  + uskon, että siinä oikeasti kasvaa ihmisenä
  + vyösysteemi on mielenkiintoinen ja edistyminen konkretisoituu aina vyökokeissa
  +/- vaatii aika paljon harjoittelua (Atella kolmisen kertaa viikossa), mihin mulla ei just nyt ole aikaa
  - haluaisin mennä jonkun tutun kanssa, koska ilmeisesti siinä on aika paljon pariharjoituksia

  Atte käy täällä: www.kiko.fi

  Kantsii kyllä varmasti kokeilla!

  Joo, nopeiden uimareiden radalle meen nyt useimmiten. Voihan sitä aina käännöksissä päästellä nopeampia ohi, jos ja kun tarvetta on.

  VastaaPoista
 3. Vau, kiitti plussista ja miinuksista (eipä paljoa miinuksia ollut). Mua just kiinnostaa noi itsepuolustuksen oppiminen ja lihaskunnon kasvu ja itsensä kehittäminen.

  Käytiin Juhan kanssa katsomassa harjoituksia ja hienolta näytti, Juha harkitsee kanssa mukaan tuloa. Ihan hyvä, sillä muuten menisin yksin.

  Toi aikuisten alkeiskurssi täällä on kaksi kertaa viikossa.

  VastaaPoista
 4. Jaanaba, kysyin Ateltakin taekwondon parhaita puoli, ja hän vastaili vaan että se on kivaa. Yhteiset harrastukset puolison kanssa on kyllä parasta! Taidan muuten saada Petestä nyt useamminkin seuraa uintireissuille, koska hänellä on akillejänne tulehtunut. Se on nyt ollut torstaista lähtien kipeä ja pahenee vaan.

  VastaaPoista