lauantai 28. marraskuuta 2009

Joka viidennellä

Vasta illalla ehdin tänään uimaan, mutta se olikin hyvä sillä aika monet olivat keksineet lauantai-illalle muuta tekemistä ja altaassa oli tilaa. Tein vähän tekniikkateeniä:
 • 200 m vapaauintia tennispallot käsissä
 • 200 m vuorovedoin niin, että toinen käsi edessä sen aikaa kun toisella tekee koko vedon alusta loppuun
 • 300 pullarilla
Tennispallot käsissä oli yllättävän vaikea uida, saman efektin saa tietysti uimalla kädet nyrkissä. Sitä kokeilin jo aikaisemmin, mutta en saanut käsiä pysymään nyrkissä. Pallojen kanssa oppii (ainakin teoriassa) käyttämään koko käsivartta paremmin vedossa. Hidasta oli. Vielä hitaampaa oli uida vuorovedoin, ja välillä yläkroppa sukelsi. Vielä on siis tekniikassa hiomista.

Tekniikkatreenin jälkeen uin ihan tavallisesti. Ajattelin kokeilla taas hengittämistä joka viidennellä vedolla, ja se onnistuikin ihan ok. Ennen puhalsin kaikki ilmat samantien veteen, mutta nyt puhalsin vetojen tahtiin ja ilmaa riittikin pitempään. Tuntui siltä, että oli myös helpompi keskittyä liukuun ja potkuihin, kun hengittelin vähän harvemmin. Kaksi kilsaa tuli täyteen yllättävän pian.

Kun lähdin pois radalta, laitoin pullarin jalkojen väliin ja tennispallot käsiin, enkä meinannut päästä portaille kolmen radan päähän. Vähän alkoi sisäisesti hymyilyttämään oma hölmöys.

3 kommenttia:

 1. Hehheh, pitääkin kokeilla tennispallot käpälissä uimista. Kuulostaa eksoottiselta.

  VastaaPoista
 2. Se tuntuu ensalkuun tosi oudolta, ainakin mulla vauhti (se vähäninenkin) hyytyi pahasti. Pakko on kuitenkin uskoa, että siitä on jotain hyötyä.

  VastaaPoista
 3. Vieläkin mietityttää, että miltähän tuntuu. Erikoiselta varmasti.

  VastaaPoista