tiistai 2. marraskuuta 2010

25 m hapetta

Kuntouintitreeneissä tehtiin taas verryttelyn (ru 200 m) jälkeen hypoksiatreeniä; uitiin 4x25 metriä hapetta. Toisin kuin pari viikkoa sitten ohjeet tänään olivat selvät: tavoite oli mennä koko matka ilman yhtään hengitystä, ja 10 ekaa metriä kovaa. Ensimmäisillä neljällä kerralla en onnistunut, vaan oli pakko hengittää kerran. Väliin tehtiin 200 m potkutreeniä ja sitten taas sama 4x25 m ilman happea. Uin kaksi ekaa altaanmittaa vaparia, ja onnistuin uimaan hengittämättä kertaakaan. Salaisuus olikin siinä, että uin sen 10 metriä kovaa, sen jälkeen vähän matkaa rauhallisemmin ja loppu taas kamalalla spurtilla. Kolmannella kerralla kokeilin rintauintia, mutta siinä piti hengittää parikin kertaa eli pipariksi meni. Vikalla kerralla palasin taas lempilajini pariin ja uin vaparia 25 m hengittämättä.

Hypoksiatreenin jälkeen uimme vielä toiset 200 m potkuja, ja lopussa 300 metriä vaparia. Viikon päästä ohjelmassa on uinticooper. Koskaan ennen en ole sitä uinut, joten enkka tulee varmasti. Taulukon mukaan mahdollisuudet erinomaiseen tulokseen ovat melko hyvät, mutta saapa nähdä.

Focus-pyöräni täyttää tänään vuoden, ja mittarissa on 2650 kilometriä. Pyörä tuntuu ehkä aavistuksen isolta, mutta hyvin toimii ja sopii työmatkapyöräilyyn oikein hyvin. Tänään ajoin vähän kovempaa kotiin, kun sain hyvän peesin Munkkiniemestä viimeisille viidelle kilsalle. Aamulla lähtiessä ja illalla palatessa on pimeää, ja etu- ja takavalot ovat todellakin tarpeen.

2 kommenttia:

  1. Hei! Enpäs ollutkaan tänne aikasemmin eksynyt! Kivaa bloggailua! Tsemppiä treeneihin!

    VastaaPoista
  2. KIva kun eksyit js kommentoit - toivottavasti eksyt joskus uudelleenkin! Ja kiitos tsempeistä.

    VastaaPoista