lauantai 6. marraskuuta 2010

Lunta!

Heräsin aamulla yhdeksän maissa auringonpaisteeseen, ei se nyt ihan kirkkaalta taivaalta paistanut mutta kuitenkin. Vähän harmittaa, kun en selkävaivojen vuoksi voi enää haravoida, mutta pidin sitten seuraa Petelle, joka haravoi kaikki nurtsit.

Aamuaurinko.
Ennen lounasta kävimme vielä pienellä metsäkävelyllä, ja sen aikana alkoi sataa lunta, ensin pieninä ja sitten tosi isoina hiutaleina. Lämpötila oli nollassa, joten satanut lumi satoi heti pois, mutta hienon näköistä oli sen hetken kun isot hiutaleet leijuivat alas.

Lumisadetta. 
Aitan perustuksia aletaan kaivaa ensi viikolla. Siihen menee ilmeisesti vain yksi päivä. Ainakin niin meille lupasi sama luotettava paikallinen urakoitsija, joka kahdeksan vuotta sitten rakensi varsinaisen mökkimme. Siirrettävän aitan keittiö lahjoitetaan Kierrätyskeskukselle, jonka auto tulee sen hakemaan parin viikon päästä. Heti seuraavaksi päiväksi on sovittu aitan kuljetus Kettulaan. Hommaan tarvitaan varsinaisen kuljetusauton lisäksi kolme saattoautoa, ja kuljetuksen pitää tapahtua klo 9-15 välisenä aikana. Pete pääsee onneksi mukaan koko päiväksi, ja on jo luvannut ottaa paljon valokuvia.

Aitan paikka, se vie noin puolet sulkiskentästä.
HelTrin uintitreenien vuoksi lähdimme kotiin lounaan ja pienten päikkärien jälkeen. Oli ihan mahtavaa lukea hyvää kirjaa (Riikka Pulkkisen Totta) pari tuntia, ja lukemisen lomassa vähän torkahtaa! Uintitreenit olivat Malmin uimahallissa, joka vaikutti ihan kivalta paikalta. Meille oli varattu kaksi rataa, ja molemmilla oli kuusi uimaria. Tuttuja drillejä tehtiin, ja niistä mieleen jäi etenkin se, kun piti tehdä joka toinen veto oikein ja joka toisella suoristaa käsi kesken vedon ylös kattoa kohti. Helppo oli huomata, kuinka lantio vajosi eli vielä on tekemistä liu'un, potkun ja uintiasennon kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mullekkin on tulossa kirjakerhosta tuo Riikka Pulkkisen uusi, tilasin sen joululahjaksi. Saa nähdä maltanko olla lukematta ennen.
    Eikös ne nuo ensin lumihiutaleet oo niin ihania, kun niitä kiihkiästi ootetaan ja sitten ne vain sulavat pois. Tulis pakkastakin!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä tosi hieno kirja, luin sen nyt viikonloppuna. Tarinat jäivät mieleen pyörimään pitkäksi aikaa.

    Sais tosiaan tulla lunta ja varsinkin pakkasta!

    VastaaPoista