torstai 11. marraskuuta 2010

Lihashuoltoa

Meillä oli taas Peten kanssa peräkkäiset ajat Teijalla Kruunu-Fysioterapiassa. Mulla hierottiin jalat ja selkä, ihanalta tuntui. Hierontojen jälkeen kävimme uimassa Mäkelänrinteessä. Vähän ahdasta oli, mutta 2200 metriä uin. Ei tuntunut mitenkään jättikivalta tai vauhdikkaalta, mutta 1500 metrin jälkeen alkoi kulkea vähän paremmin. Yritin tehdä mahdollisimman pitkiä vetoja. Sitä mietin useammankin kerran tänään, että miksi ne altaan päässä seisovat ihmiset lähtevät usein uimaan juuri kääntyvän uimarin eteen?

Uintikirjan (Swimming Workouts in A Binder for Triathletes) ensimmäinen harjoitus on 3x300 metrin testi. Jotenkin ei tehnyt mieli tehdä sitä tänään, vaan säästin sen ensi viikolle.

7 kommenttia:

 1. Eikö sun hieroja ole sanonut ettei sais hieronnan jälkeen urheilla? Mää oon aina kuvitellut että se on juurikin niin ja en ikinä urheile hieronnan kanssa samana päivänä :) En tiä onko siitä ikinä sanottu mitään vai oonko keksiny vaan ihan päästäni.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se hieronta lihaksia rasittaa, mutta mä uin tänään vaan ihan rauhallisesti :)

  Maratonkoulussa taisi olla jotain puhetta siitä, että hieronta vastaisi treeniä ja ettei juuri ennen kisaa kannata käydä hieronnassa.

  Ja kerroin kyllä Teijalle, että uimaan ollaan menossa; sanoi vaan, ettei venytä lihaksia kun vaan ihan vähän sen vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä mullekin hieroja vahvasti suositti olla urheilematta samana päivänä hieronnan jälkeen. Saattaapi hieronnasta saatu hyöty mennä hukkaan. Ja mulla on ainakin yleensä niin hakattu olo lihaksissa, ettei edes tee mieli tehdä mitään.

  VastaaPoista
 4. Aijai, hukkaan taisi siis mennä se hieronta... No, onneksi tuntui hyvältä sen aikaa kun kesti!

  VastaaPoista
 5. No ei se nyt varmaan ihan hukkaan mennyt sun hieronta, mua varmaan hieroja vähän liikaa pelotteli, jotta malttaisin olla paikaoillani.

  VastaaPoista
 6. Haha, joo Pia en määkään sitä tarkottanut että nyt sun hierontas meni hukkaan :) Ajattelin vaan varmistaa oliko muilla samat ohjeet, että en oo taas päästäni keksinyt tämmöstä ihme juttua. Oon määkin joskus jumppaan mennyt hieronnan jälkeen enkä nyt heti ainakaan muista että mitään ihmeellistä olis tapahtunut.

  VastaaPoista
 7. Varmaan olisi fiksumpaa levätä hieronnan jälkeen, mutta on se vaan vaikeeta pitää lepopäiviä...

  VastaaPoista